iltasyazilim
FD Üye
Gözleme Tadında Lavaş Börek Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet büyük boy yada orta boy*patates
*6 adet lavaş
*1 yemek kaşığı yağ
*Margarin, tavayı yağlamak için (her lavaş koyduğunuzda yağlayın)
*1 tatlı kaşığı salça
*Tuz, karabiber, pul biber, kimyon (baharat seviyorsanız 1 çay kaşığı dolusu katabilirsiniz)
Gözleme Tadında Lavaş Börek Tarifi Yapılışı Herkese merhaba Kahvaltılarınızı renklendirmek için güzel bir börek Hem kolay, hem pratik, çok lezzetli Neyse lafı uzatmayayım, tarife gecelim Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın Doğradıktan sonra yıkayın Tencereye ya da ocağa dayanıklı bir kabınız varsa koyabilirsiniz Patateslerin üstünü geçecek kadar sıcak su koyun Zaten resimlerde var, göreceksiniz Patateslerin üstüne tuzda serpin Haşlanmaya bırakalım Patatesler ezilecek kıvama geldiğinde, tamam demektir, patateslerimizin suyunu süzelim Diğer iç malzemelerini de katalım İsterseniz elinizde malzemeyi karıştırın, isterseniz kaşık yardımıyla Bir lavaşın ortasına tamamen malzemeyi yayın, üstüne diğer lavaşı kapak yapın Yağı erimiş olan tavaya lavaşı yerleştirin İyice bastırın ki kenarlarda yapışsın Ben üstünü kapatarak yaptım 5 dakika bir tarafı 5 dakika diğer tarafı pişecek Resimde göreceksiniz Hem hafif oluyor, hem de güzel İç malzemesi bitene kadar lavaş kullanabilirsiniz Yapanlara şimdiden afiyet olsun Resim mutlaka atın
*2 adet büyük boy yada orta boy*patates
*6 adet lavaş
*1 yemek kaşığı yağ
*Margarin, tavayı yağlamak için (her lavaş koyduğunuzda yağlayın)
*1 tatlı kaşığı salça
*Tuz, karabiber, pul biber, kimyon (baharat seviyorsanız 1 çay kaşığı dolusu katabilirsiniz)
Gözleme Tadında Lavaş Börek Tarifi Yapılışı Herkese merhaba Kahvaltılarınızı renklendirmek için güzel bir börek Hem kolay, hem pratik, çok lezzetli Neyse lafı uzatmayayım, tarife gecelim Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın Doğradıktan sonra yıkayın Tencereye ya da ocağa dayanıklı bir kabınız varsa koyabilirsiniz Patateslerin üstünü geçecek kadar sıcak su koyun Zaten resimlerde var, göreceksiniz Patateslerin üstüne tuzda serpin Haşlanmaya bırakalım Patatesler ezilecek kıvama geldiğinde, tamam demektir, patateslerimizin suyunu süzelim Diğer iç malzemelerini de katalım İsterseniz elinizde malzemeyi karıştırın, isterseniz kaşık yardımıyla Bir lavaşın ortasına tamamen malzemeyi yayın, üstüne diğer lavaşı kapak yapın Yağı erimiş olan tavaya lavaşı yerleştirin İyice bastırın ki kenarlarda yapışsın Ben üstünü kapatarak yaptım 5 dakika bir tarafı 5 dakika diğer tarafı pişecek Resimde göreceksiniz Hem hafif oluyor, hem de güzel İç malzemesi bitene kadar lavaş kullanabilirsiniz Yapanlara şimdiden afiyet olsun Resim mutlaka atın