Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gözleme Yapımı

Gözleme Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Gözleme Yapımı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için :


*1 kilo un (78 su bardağı kadar)
*1 yemek kaşığı dolusu yoğurt veya crème fraîche kullanbilirler yurtdışında olanlar (yoğurt hamurun daha çok yumuşak olmasını sağlıyor)
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1, 5 yemek kaşığı tuz
*Ilık su
*1 paket yaş maya (42 grlık)
*Yarım tatlı kaşığı toz şeker

İç harcı için :


*Dilediğiniz harcı yapabilirsiniz
*Benim tercihim :
*1 kilo ıspanak yıkanmış kalın doğranmış (çiğden yapıyorum vitaminler ölmemiş oluyor ve daha lezzetli oluyor)
*1 adet rendelenmiş kuru soğan
*2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
*Böreklik beyaz peynir (ufalanmış)
*Karabiber, pulbiber
*Bütün iç malzemeler karıştırılır

*
Gözleme Yapımı Tarifi Yapılışı Derin bir kaba, maya, toz şeker ve biraz ılık su ilave edilerek mayanın erimesi sağlanır Daha sonra, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve un eklenir Hamurun kıvamını ayarlamak için ılık su yavaş yavaş eklenir Ele yapışmayan bir hamur olmalı Hamuru beze yaptıktan sonra üstü temiz bir havlu ile mayalanmasını beklenir (yapışmaması için tezgaha un serpin) Mayalanan bezeleri dilediğiniz büyüklükte oklava ve un serperek açılır Açılan hamurun yarısına iç harcı bol ilave edilip kapatılır Yapışmayan teflon bir tavaya (yağlanmadan) her iki tarafı pişirilip hemen sonra gözleme sıcak iken tereyağ sürülür Bezeler bitene kadar bu işlem yapılır Ben pişen gözlemeleri büyük fırın tepsisine aralıklı bir şekilde dizdim üst üste koyulursa ezilir sıcaklığıyla Gözlemeler sıcak servis etmenizi tavsiye ederim*~ Afiyet bereketli olsun inşAllah ~
 
858,498Konular
982,062Mesajlar
30,045Kullanıcılar
kaosemre09Son üye
Üst Alt