iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Un
Yufka içi ne sürmek için sıvı yağ
Yufka dışına pişince sürmek için tereyağ
İstediğiniz bir iç harcı
(peynirli yaptım ben)
Hazırlanışı
Tüm hamur malzemelerini katıştırıp kesinlikle sert olmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz hatta çok az ele yapılabilir
Yarım saat dinlendirdikten sonra 10 bezeye ayırıyoruz Her bezeyi her açmada unlayarak açabildiğimiz kadar açıyoruz Unlanmassa yapışır yırtılır
Yufkaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilir Kenarları aç kapa yapıp iyice yedirilir Gözleme şekli verilip iç harç konulup sağ ve soldan da kapatılır ( önce alt sonra üst kapatılır harç konur ortaya sağ ve sol kapatılıp kare elde edilir)
Bu gözlemeleri üst üste değil ayrı ayrı koyun Yoksa pişerken kabarık kabarık pişmez
Hepsi bitince yağsız kızmış tavada arkalı önlü orta Ateş’te pişirip tereyağlıyoruz afiyet olsun
nefisyemektarifleri
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Un
Yufka içi ne sürmek için sıvı yağ
Yufka dışına pişince sürmek için tereyağ
İstediğiniz bir iç harcı
(peynirli yaptım ben)
Hazırlanışı
Tüm hamur malzemelerini katıştırıp kesinlikle sert olmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz hatta çok az ele yapılabilir
Yarım saat dinlendirdikten sonra 10 bezeye ayırıyoruz Her bezeyi her açmada unlayarak açabildiğimiz kadar açıyoruz Unlanmassa yapışır yırtılır
Yufkaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilir Kenarları aç kapa yapıp iyice yedirilir Gözleme şekli verilip iç harç konulup sağ ve soldan da kapatılır ( önce alt sonra üst kapatılır harç konur ortaya sağ ve sol kapatılıp kare elde edilir)
Bu gözlemeleri üst üste değil ayrı ayrı koyun Yoksa pişerken kabarık kabarık pişmez
Hepsi bitince yağsız kızmış tavada arkalı önlü orta Ateş’te pişirip tereyağlıyoruz afiyet olsun
nefisyemektarifleri