elektronikci
FD Üye
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş YouTube kanalında ağustos ayına dair gram altın, dolar, euro ve başka gelişmelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Altın ve para piyasaları uzmanı Memiş, şunları söyledi:
"Bu hafta hem global piyasalarda hem yurt içi piyasalarda bizi neler bekliyor, yeni bir savaş riski var mı, jeopolitik riskler bizi nasıl etkileyebilir, altın, gümüş, dövizde üst taraflı hareket sürer mi, bunların cevabını vermeye çalışacağım.
Dolar/TL kurunda 18 düzeyinin üzeri görüldü. Yurt içi piyasalarda tansiyon yüksek ancak memleketler arası piyasalarda dolar paha kaybediyor. Dünyada doların kıymet kaybetme süreci sürerken içeride yeniden dolar/TL'nin güçlü duruşunu koruduğunu görüyoruz. Dolar endeksinin 105'e gerilemesine karşın kurun 17.90-18 lira aralığında olması kahır.
Euro/TL 18.42 düzeyinde. 18.44'e kadar yükseldi. İçeride dolar kuru yüksek olduğu için Euro/TL'ye dayanak veren bir fiyatlama vardı. Euro/dolar paritesindeki müspet görünüm devam ediyor. 1.054'e kadar da yükselişin devam edeceğini kestirim ediyorum. Brent petrolün varil fiyatı yüzde 4'lük bedel kaybında. 100 doların altına sarkan petrol var. Burada pompa tarafına indirimi takip ediyoruz. İçeride dolar kuru yüksek olduğu için tahminen yansıtmazlar indirim olarak. Lakin ben 100 dolar düzeyi altı sayıların kalıcı olacağını da düşünmüyorum." sözlerini kullandı.