iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
2 adet orta boy olgun avokado 2 adet orta boy sulu greyfurt 200 gram baby ıspanak (salatalık, küçük ve körpe ıspanak yaprakları) 12 su bardağı nar tanesi Salatanın sosu için:
12 adet arpacık soğan 1 tatlı kaşığı kekik 1 adet rendelenmiş limon kabuğu 3 yemek kaşığı misket limonu suyu (arzuya göre limon suyu) 12 su bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı toz şeker 12 tatlı kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
Asitli tatlar ve yağdan oluşan salata sosu (vinaigrette) hazırlamak için; kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanı incecik kesin Rendenin ince tarafıyla rendelenmiş limon kabuğu, taze sıkılmış misket limonu suyu, kekik, zeytinyağı, toz şeker, tuz ve doğranmış arpacık soğanı küçük bir kapta bir çırpıcı yardımıyla karıştırın Salataya asıl tadını verecek olan greyfurtları hazırlamak için orta boy sulu greyfurtların alt ve üst kısımlarından yarım santimetre kalınlığında yuvarlaklar çıkartın Bir adet greyfurtu ince halkalar halinde dilimleyin Diğerine farklı bir işlem uygulayacağız Keskin bir bıçak yardımıyla meyvenin çizgilerine de dikkat ederek zar kısımları arasında kalan dilimleri çıkartın Kabuk ve zar kısımlarından ayrılan greyfurt dilimleri salataya çok yakışacak Ortadan ikiye kesip, orta kısmında yer alan çekirdeğini keskin bir bıçak yardımıyla çıkardığınız olgun avokadoları küçük küpler halinde kesin Bol suda incitmeden yıkadığınız körpe ıspanak yapraklarını salata kurutucusunda dikkatli bir şekilde kurutun Greyfurt dilimleri, küp şeklinde kesilmiş avokado parçaları ve körpe ıspanak yapraklarını derin bir kasede harmanlayın Beyaz kısımlarından tamamen arındırılmış nar tanelerini ekleyin Önceden hazırladığınız salata sosunu yeşilliklerin üzerine gezdirdikten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın
2 adet orta boy olgun avokado 2 adet orta boy sulu greyfurt 200 gram baby ıspanak (salatalık, küçük ve körpe ıspanak yaprakları) 12 su bardağı nar tanesi Salatanın sosu için:
12 adet arpacık soğan 1 tatlı kaşığı kekik 1 adet rendelenmiş limon kabuğu 3 yemek kaşığı misket limonu suyu (arzuya göre limon suyu) 12 su bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı toz şeker 12 tatlı kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
Asitli tatlar ve yağdan oluşan salata sosu (vinaigrette) hazırlamak için; kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanı incecik kesin Rendenin ince tarafıyla rendelenmiş limon kabuğu, taze sıkılmış misket limonu suyu, kekik, zeytinyağı, toz şeker, tuz ve doğranmış arpacık soğanı küçük bir kapta bir çırpıcı yardımıyla karıştırın Salataya asıl tadını verecek olan greyfurtları hazırlamak için orta boy sulu greyfurtların alt ve üst kısımlarından yarım santimetre kalınlığında yuvarlaklar çıkartın Bir adet greyfurtu ince halkalar halinde dilimleyin Diğerine farklı bir işlem uygulayacağız Keskin bir bıçak yardımıyla meyvenin çizgilerine de dikkat ederek zar kısımları arasında kalan dilimleri çıkartın Kabuk ve zar kısımlarından ayrılan greyfurt dilimleri salataya çok yakışacak Ortadan ikiye kesip, orta kısmında yer alan çekirdeğini keskin bir bıçak yardımıyla çıkardığınız olgun avokadoları küçük küpler halinde kesin Bol suda incitmeden yıkadığınız körpe ıspanak yapraklarını salata kurutucusunda dikkatli bir şekilde kurutun Greyfurt dilimleri, küp şeklinde kesilmiş avokado parçaları ve körpe ıspanak yapraklarını derin bir kasede harmanlayın Beyaz kısımlarından tamamen arındırılmış nar tanelerini ekleyin Önceden hazırladığınız salata sosunu yeşilliklerin üzerine gezdirdikten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın