Kış mevsimi ile birlikte yeterlice soğuyan havaya karşı vücut direncimiz azalmakta, gribal enfeksiyonlara yakalanmaktayız. Grip kış mevsiminin en şiddetli illetlerinden biri, bunun yanında boğaz ağrısı, halsizlik ve nezle ile çok sık karşılaşırız.
Korumak için kış aylarında müsait giysi ve beslenmeye dikkat etmemiz; kalın-yünlü sıcak giysiler kullanılmamız, terli kalmamamız, bol zerzevat meyve tüketmemiz, çok yorgunluk, alkol, sigara, az ve sistemsiz uyku, sistemsiz ve tek taraflı beslenmeden kaçınmamız gerekir.
Grip ve enfeksiyonlardan korunmada ve tedavide bağışıklık sistemi çok değerlidir. Bunun için beslenmemizde bağışıklık sistemimizin güçlenmesine yardım edecek ehliyetli protein almaya, bilhassa biyolojik bedeli yüksek, süt, süt eserleri, yumurta üzere, proteinleri tüketmeye dikkat etmeliyiz.
Bağışıklık sistemini güçlendiren beslenme
Vitamin C içeriği yüksek olan besinler: Limon, portakal, biber, maydanoz, kivi ve greyfurt, brokoli, çilek
B-karoten içeriği yüksek olan besinler: Kabak, Tatlı patates, brokoli, ıspanak, şeftali, havuç
Omega 3 içeriği yüksek besinler: Yağlı balıklar, semizotu, keten tohumu
Çinko içeriği yüksek olan besinler: balık, deniz mahsülleri, et, tavuk, yumurta, peynir, fıstık ezmesi, rafine edilmemiş tahıllar
Kimi fermentasyon organizmaları içeren besinler: Yoğurt, kefir, prebiyotik eserler
Enfeksiyon savaşçıları
Vitamin C ve B - Karoten besinlerde bulunan en güçlü antioksidanlardandır. Antioksidanlar bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudumuzun marazlara ve enfeksiyonlara karşı direncini arttırır.
Omega-3 yağ asitleri, yoğurt ve prebiyotik eserlerin de bağışıklık sistemini güçlendirici tesiri vardır. Münhasıran prebiyotik eserlerde bulunan lactobacillus ve bifidobacterium kültürleri sitokinler denilen vücudun savunucu ajanlarının çalışmasını sağlarlar.
Çinko ve Selenyum esansiyel minerallerdir, tekrar bağışıklık sistemini güçlendirir.
Korumak için kış aylarında müsait giysi ve beslenmeye dikkat etmemiz; kalın-yünlü sıcak giysiler kullanılmamız, terli kalmamamız, bol zerzevat meyve tüketmemiz, çok yorgunluk, alkol, sigara, az ve sistemsiz uyku, sistemsiz ve tek taraflı beslenmeden kaçınmamız gerekir.
Grip ve enfeksiyonlardan korunmada ve tedavide bağışıklık sistemi çok değerlidir. Bunun için beslenmemizde bağışıklık sistemimizin güçlenmesine yardım edecek ehliyetli protein almaya, bilhassa biyolojik bedeli yüksek, süt, süt eserleri, yumurta üzere, proteinleri tüketmeye dikkat etmeliyiz.
Bağışıklık sistemini güçlendiren beslenme
Vitamin C içeriği yüksek olan besinler: Limon, portakal, biber, maydanoz, kivi ve greyfurt, brokoli, çilek
B-karoten içeriği yüksek olan besinler: Kabak, Tatlı patates, brokoli, ıspanak, şeftali, havuç
Omega 3 içeriği yüksek besinler: Yağlı balıklar, semizotu, keten tohumu
Çinko içeriği yüksek olan besinler: balık, deniz mahsülleri, et, tavuk, yumurta, peynir, fıstık ezmesi, rafine edilmemiş tahıllar
Kimi fermentasyon organizmaları içeren besinler: Yoğurt, kefir, prebiyotik eserler
Enfeksiyon savaşçıları
Vitamin C ve B - Karoten besinlerde bulunan en güçlü antioksidanlardandır. Antioksidanlar bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudumuzun marazlara ve enfeksiyonlara karşı direncini arttırır.
Omega-3 yağ asitleri, yoğurt ve prebiyotik eserlerin de bağışıklık sistemini güçlendirici tesiri vardır. Münhasıran prebiyotik eserlerde bulunan lactobacillus ve bifidobacterium kültürleri sitokinler denilen vücudun savunucu ajanlarının çalışmasını sağlarlar.
Çinko ve Selenyum esansiyel minerallerdir, tekrar bağışıklık sistemini güçlendirir.