Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Grissini nedir ve Grissini evde nasıl yapılır? En pratik Grissini tarifi

Grissini nedir ve Grissini evde nasıl yapılır? En pratik Grissini tarifi
0
48

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
grissini_nedir_ve_grissini_evde_nasil_yapilir_en_pratik_grissini_tarifi_1607503461_9326.jpg

Hem atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz hem de mezelerin servisinde kullanabileceğiniz ev yapımı, katkı maddesiz, çıtır çıtır grissini'ler yapmaya ne dersiniz? Tam kıvamında muhteşem Grissini tarifini yazımızın detaylarında bulabilirsiniz.

Grissini uzun ince kıtır ekmek çubuklardır. İlk olarak İtalya'da yapılmıştır. Rosquilletas denilen gressini için bir başka tarifi, Castelló de la Plana bulunmaktadır. Galetanın bir benzeri olan grissini, özellikle İtalya’da en temel ve en basit atıştırmalıkların başında gelir. Grissiniler hemen her evde bulunabilecek birkaç malzemeyle kolaylıkla yapılabilir. Grissini hamuruna, kekik, çörek otu da eklenebilir. Yanına sadece krem peynirle bile doyurucu olan grissini hazır almak yerine evde yapmak daha mantıklı. Peki, grissini tam olarak nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım çıtır grissini tarifi…

EZAys_1607503785_1317.jpg

GRİSSİNİ TARİFİ:

MALZEMELER

250-300 (2 su bardağı+1 yemek kaşığı) gram un 
175 mililitre (3/4 su bardağı) su
1 paket kuru maya
45 mililitre (3 yemek kaşığı) zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

8EIBJ_1607503480_6895.jpg

YAPILIŞI

Maya ve şekeri karıştırın.

Zeytinyağını ilave edin.

Ilık suyu ekleyin.

Unu 2-3 seferde ekleyin

Hamuru 10 dakika kadar yoğurun.

Tuz ilave edip 3 dakika daha yoğurun.

Hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Hamur mayalanınca fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirin ve hamuru elinizle uzatarak dikdörtgen şeklinde tepsiye yayın.

Üzerine yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı sürün.

Dilerseniz baharat serpin.

Streç ile kapatıp 1 saat daha mayalandırın.

Hamurdan şeritler kesin.

Şeritleri hafif uzatarak ve çevirerek tepsiye dizin.

200 derece sıcak fırında 12-15 dakika pişirin.

Afiyet olsun...
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt