iltasyazilim
FD Üye
Arçelik AŞ'nin üstteki segment markası Grundig, dünya çapında “Respect FoodGıdaya Hürmet felsefesiyle gıda israfına karşısında sürdürdüğü girişimi, Türkiye ’de “Ruhun Doysun projesiyle bir adım daha ileri taşıyor GrundigMehmet Gürs işbirliği ile başlatılan “Ruhun Doysun projesiyle, yiyecek israfına uyarı çekmek, doğa ile bütünleşmiş sürdürülebilir bir hayat için farkındalığı artırmak hedefleniyor Çevreye sağduyu global bir marka olan Grundig, teknolojisinden tasarımına, sürdürülebilir bir dünyaya hizmet eden ürünler geliştiriyorSürdürülebilir bir yaşam hedefiyle, kaynakların korunması ve tüketim bilincinin artırılması için farkındalık yaratmaya çalışıyor Geçtiğimiz günlerde Grundig ’in bu amaçla, Avrupa ’da 6 ülkede yaptırdığı araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyorSürdürülebilirlik ve yiyecek israfına uyarı çekmek için yapılan araştırmada, katılanların yüzde 94 ’ü sürdürülebilir bir yaşam istediklerini söylüyor Ama bunu nasıl gerçekleştireceğini bilmiyorAraştırmada gıda israfı oranının yüzde 42 ile 35 yaş altı katılımcılarda en yüksek seviyeye çıktığı görülüyor Ebeveynlerin yüzde 84 ’ü de çocuklarını gıda israfını önleme konusunda bilinçlendirmenin ve onlara yöntemlerini öğretmenin manâlı olduğunu düşünüyorAraştırma sonuçlarının da ortaya koyduğu gibi, günümüzde cümbür cemaat sürdürülebilir bir yaşamın parçası edinmek istiyor ve bu nedenle Grundig, Türkiye ’de “Ruhun Doysun projesini başlatıyorProje, Grundig markasının dünyada “Respect Food Gıdaya Saygı felsefesiyle sürdürdüğü dünyadaki kaynakların korunmasına yönelik bilinçlendirme çabalarının son halkası“Ruhun Doysun projesi ile, doğa ile bütünleşmiş, sürdürülebilir bir hayat için farkındalık yaratmayı hedeflediklerini gösteren Arçelik AŞ Kurumsal Irtibat Direktörü Zeynep Özbil;“Grundig sürdürülebilirliği işinin kalbine koyan bir marka Doğal kaynakların verimli kullanılmasına büyük hassasiyet gösteriyoruz Daha az enerji, daha eksik su harcayan ürünler geliştiriyoruz Yiyecekleri daha uzun zaman taze tutan, israfı önleme konusunda tüketiciye tezgâhtar olan teknolojiler üretiyoruz Grundig markamızla, “Respect FoodGıdaya felsefesiyle meşhur şef Massimo Bottura ’nın dünya çapında “Food for Soul girişimine takviye veriyoruz Hemen de bu girişimi, Türkiye ’de “Ruhun Doysun projesiyle bir adım daha ileriye taşıyoruz dediGrundig Türkiye Grup Yöneticisi Handan Abdurrahmanoğlu,“Tüketim bilinci oluşturmak, israfı azaltmak ve doğaya dönük bir hayat hedefiyle ilham devretmek nedeniyle, Türkiye ’de de “Ruhun Doysun projesini başlatıyoruz Grundig markamızla, yiyecek israfına karşı çözümün bir parçası elde etmek için adımlar atıyoruz Ayrım yaratan projelerle insanların yaşamlarına katkı sağlamayı hedefliyoruz “Ruhun Doysun projesini senelerdir sürdürdüğü çalışmalar sonucu geleneksel yemeklere getirdiği çağdaş yorumla Yeni Anadolu Mutfağı hareketini başlatan, sürdürülebilirlik konusunda aklıselim bir isim olan Mehmet Gürs ile işbirliği içinde yürütmekten sevinç duyuyoruz dediGrundig, Türkiye ’de ünlü şef Mehmet Gürs işbirliğiyle “Ruhun Doysun felsefesini bir video serisi ile anlatacakProgramda Mehmet Gürs, senelerdir sürdürdüğü araştırmalarla, derinleştirdiği mutfak deneyimini, 70 takvim köklü geçmişe sahip Grundig markasının sürdürülebilirlik vizyonu ve çözümleriyle birleştiren ipuçları verecek Bu seride Mehmet Gürs ile birlikte, mutfakta israfın nasıl önleneceğine dair fikirlerden, şehirden doğaya yapılabilecek kaçışlara, gıdanın tarladan soframıza olan yolculuğuna değin böylece fazla bambaşka konu; doğanın ortasında konteynerden dönüştürülmüş ve ince zevklerle doymuş bir ortamda özel konuklar ile ele alınıyorRuhun Doysun projesiyle ilgili görüşlerini paylaşan meşhur şef Mehmet Gürs;“Dünyanın dört bir köşesinde büyük şehirlerde hayat gitgide sıkışmaya başladı Milyonlarca şehirli insan jurnal rutinlerinde, mutsuz bir hayat sürüyor Evden işe, işten eve, AVM ’ler, Pazar günleri paldır küldür yapılan konut alışverişleri, bir önceki Pazar alınanların çöpe atılması Grundig araştırmasının da ortaya koyduğu gibi yoğun tempolu hayatlarımızda birçok süre gıda israfını azaltacak önlemleri uygulamaya bile zaman bulamıyoruzDoğa ile bütünleşmiş bir hayata inanıyorum ve uzun zamandır bu konuda biriktirdiklerimi bu programla açıklamak istiyorum Temelinde dünyaya sahip çıkmak olan fikirlerimi, Ruhun Doysun projesi ile çok daha geniş bir kitleye aktarabileceğimi düşünüyorum Program ve web'de tarımdan teknolojiye, çürümüş meyve ve sebzeleri nasıl değerlendireceğimizden, Anadolu ’daki alışkanlıklar ve mutfak kültürüne değin pek fazla konuda ipuçları verirken, tüketim bilincini ilk olarak mutfakta başlatarak farkındalık yaratmayı*amaçlıyoruz dedi“Ruhun Doysun felsefesini anlatan program, doğa ile bütünleşme yolculuğunda birincil adımİlham veren yazılar ve fikirlerle doymuş web sitesi Ruhun Doysun, sosyal medya iletişimi, YEDİ Konferansının başlıca sponsorluğu ve bu bilinci geniş kitlelere ulaştırmayı hedefleyen o kadar fazla faaliyet planlanıyor Projenin 360 içerik danışmanlığını Cemre Narin yapacak“Food for Soul GirişimiGrundig markası , globalde ‘ ’Respect Food ’ ’ felsefesiyle ilk adım olarak gıda israfına karşısında çözümler üreten meşhur İtalyan şef Massimo Bottura ’nın liderliğinde yürütülen ‘ ’Food for Soul ’ ’ projesine destek oldu Bu girişim kapsamında; Milano, Londra, Ljubljana ve Rio de Janeiro ’da 4 aşocağı projesi başlatıldı, 25 ton yiyecek israftan kurtarıldı ve dünya çapında belli 210 şefin desteğiyle 48 bin 300 kap yemek dağıtıldıRuhun Doysun Başlıyor!Ruhun Doysun Başlıyor!Ruhun Doysun Başlıyor!
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.