iltasyazilim
FD Üye
Gubate (Çerkez Ketesi) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 küçük paket yaş maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*2 yumurta beyazı (içine sarısı dışına)
Hamuru yağlamak için;
*1 paket margarin
*34 kaşıkta tarin veya vita (olmasada olur)
İç harcı için;
*Göz kararı patates
*1 büyük kuru soğan
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
*1 yemek kaşığı reyhan
*Tuz
Gubate (Çerkez Ketesi) Tarifi Yapılışı Biz eskiden keteyi bilmezdik Buda bizim ketemiz ?
1
*Öncelikle mayamızı 1 bardak ılık sütle kabartıp, diğer malzemeleri katıp, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz ve dinlendiriyoruz
*Patatesleri haşlayıp, ezip, içine küçük küçük doğrayıp, yarım çay bardağı yağla iyice kavurduğumuz soğanı biberi reyhanı ekleyip karıştırıyoruz
*Kaç tane isterseniz ben 8 beze yaptım
*Portakal büyüklüğünde bezeler alıyoruz
*Margarini ve vita yağı beraber bir tavada eritiyoruz
*Bir beze alıp ne kadar açabilirsek ince şekilde açıp, 34 kaşık yağla her tarafını yağlayıp, resimde görüldüğü gibi şerit yapıyoruz
*Uzun şeridi tekrar kendi etrafında çevirerek sarıp, küçük bezeler yapıyoruz
*Bezelerin içindeki yağ döndükden sonra açıp, içine patates koyup, görseldeki gibi katlayıp, tepsiye diziyoruz
*Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 derecede pişiriyoruz Afiyet olsun
*1 kilo süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 küçük paket yaş maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*2 yumurta beyazı (içine sarısı dışına)
Hamuru yağlamak için;
*1 paket margarin
*34 kaşıkta tarin veya vita (olmasada olur)
İç harcı için;
*Göz kararı patates
*1 büyük kuru soğan
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
*1 yemek kaşığı reyhan
*Tuz
Gubate (Çerkez Ketesi) Tarifi Yapılışı Biz eskiden keteyi bilmezdik Buda bizim ketemiz ?
1
*Öncelikle mayamızı 1 bardak ılık sütle kabartıp, diğer malzemeleri katıp, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz ve dinlendiriyoruz
*Patatesleri haşlayıp, ezip, içine küçük küçük doğrayıp, yarım çay bardağı yağla iyice kavurduğumuz soğanı biberi reyhanı ekleyip karıştırıyoruz
*Kaç tane isterseniz ben 8 beze yaptım
*Portakal büyüklüğünde bezeler alıyoruz
*Margarini ve vita yağı beraber bir tavada eritiyoruz
*Bir beze alıp ne kadar açabilirsek ince şekilde açıp, 34 kaşık yağla her tarafını yağlayıp, resimde görüldüğü gibi şerit yapıyoruz
*Uzun şeridi tekrar kendi etrafında çevirerek sarıp, küçük bezeler yapıyoruz
*Bezelerin içindeki yağ döndükden sonra açıp, içine patates koyup, görseldeki gibi katlayıp, tepsiye diziyoruz
*Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 derecede pişiriyoruz Afiyet olsun