gül bahçesi En Güzel Gül !!!! Evvel vakit içinde müthiş bir hükümdarın dünyalar güzeli bir kızı varmış Kız izaç çağına gelmiş fakat kimseleri beğenmezmiş Ne kralların oğulları, ne vezirlerin oğulları, ne varlıklı tüccarların oğulları… Kız herkese burun kıvırıyormuş Bu ülkede yakışıklı fakat fakir bir genç de istemiş bu kızı Tabi ama reddedilmiş Bu genç başka bir ülkeye gitmiş, çalışmış; çok varlıklı olmuş Ülkesine yıllar sonra geri dönmüş Ülkesine geri döndüğünde kendisini reddeden bu kızı görmek istemiş Sormuş soruşturmuş, kızın evini öğrenmiş Gitmiş evin önüne ve beklemeye başlamış Derken kapı açılmış, çirkinler çirkini bir adam çıkmış Adam gittikten sonradan bizimki kapıyı çalmış Kız açmış kapıyı Genç, niçin bu dek çirkin bir adamla evlendiğini öğrenmek istemiş Kız bunu anlatmak için evin arkasında bulunan müthiş bir gül bahçesine götürmüş genci – Sorunun cevabını öğreneceksin Şu Anda bu gül bahçesinde en hoş gülü bulup bana getireceksin Yalnız bir şartla… Bahçede ilerlerken katiyen geri adım atamazsın Cilalı demiş genç ve başlamış yürümeye Genç adam bütün en güzel gülü gördüm derken, başka güzel gül görüyormuş Tam o güle elini atacakken başka güzel bir gül, bütün onu koparacakken diğer hoş bir gül… Bir bakmış ama, bahçenin sonuna gelmiş, geriye de adım atması yasak! Bahçenin sonunda boynu bükük çirkin bir gül – İşte! demiş kız Anladın mı acilen niye bu adamı seçtiğimi?