Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gül Bahçesin'den

Gül Bahçesin'den

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
GÜL BAHÇESİNDEN

Bir adam hileyle kuşun birini tuzağa düşürerek yakaladı Kuş dile geldi, yalvardı:
Ey ulu insan, sen koyunları, öküzleri yedin, bir çok deveyi kurban ettin Bu dünyada onlarla bile doymadın, benimle mi doyacaksın? Eğer beni bırakırsan ben sana üç nasihat vereceğim
Bunlara uyarsan her müşkülün hallolur
Birincisini, dindeyken vereyim, eğer beğenirsen beni bırakırsın
İkincisini şu dama konarken, üçüncüsünü de şu yüce ağaçta söylerim,dedi
Adam kuşu sıkı sıkıya tutarak:
Haydi söyle bakalım, eğer beğenirsem seni bırakırım,dedi
Kuşcağız birincil öğüdü söyledi:
Olmayacak sözü kim söylerse söylesin, inanmadedi
Adam öğüdü beğenerek kuşu bıraktı Kuş uçarak damın saçağına kondu, ikinci öğüdünü söyledi:
Geçmiş gitmiş şeylere, kaçmış fırsatlara ah vah etmededi Sonra birazcık geriye çekilerek orada bulunan yüce ağaca kondu:
Benim karnımda on bir dirhem ağırlığında çok değerli bir inci vardı Eğer beni kaçırmasaydın o şu anda senin olacaktıdedi
Bunu duyan adam ağlayıp inlemeye, saçını başını yolmaya başladı Bunu görebilen kuş seslendi:
Ben sana geçmiş gitmiş fırsatlar için ah vah edip üzülme demedim mi? Madem fırsatı kaçırdın, neden üzülüp duruyorsun?
Ya öğüdümü dinlemedin yoksa da sağırsın Keza sana olmayacak şeye inanma demedim mi? Benim tüm ağırlığım üç dirhem, karnımda nasıl on bir dirhem ağırlığında inci bulunabilir?
Bunun üstüne adam kendi kendine:
Şu Anda söylediklerini daha iyi anladım Haydi şu anda de üçüncü Öğüdünü söyle bakayımdedi Kuş:
Allah için o iki öğüdü adilane tuttun da benden üçüncüsünü mü istiyorsun? Uykuya kendini kaptırmış bilgisiz kişiye tavsiye devretmek, çorak toprağa tohum atmak gibidir Aptallık ve cahillik yırtığı, yama tutmazdiyerek uçup gitti *

858,496Konular
981,800Mesajlar
29,866Kullanıcılar
txnaSon üye
Üst Alt