iltasyazilim
FD Üye
Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet*hazır yufka
*12 çay bardağı*ayçiçek yağı
*1 adet*yumurta
*1 çay bardağı*süt
*1 yemek kaşığı*yoğurt
İç harcı için:
*3 adet*orta boy patates
*1 adet*orta boy kuru soğan
*3 yemek kaşığı*ayçiçek yağı
*12 çay kaşığı*tuz
*12 çay kaşığı*karabiber
*14 çay kaşığı*toz kırmızı biber
*14 demet*maydanoz (arzuya göre)
Üzeri için:
*1 yemek kaşığı*susam
*1 yemek kaşığı*çörek otu
Gül Böreği Tarifi Yapılışı İç harcı hazırlamak için; kabuğunu soyduğun patates ile soğanları oldukça ufal küpler halinde doğra Ayrı kaselere al Maydanozu incecik kıy Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdır Kuru soğanları hafif renk alana kadar kavur ve patates küplerini ekle Kısık ateşte arada karıştırarak patatesler yumuşayana kadar pişir Tuz, karabiber ile toz kırmızı biberle çeşnilendir Ocaktan aldığın iç harca maydanozları kat ılınması için bir kenarda beklet Hazır yufkaları tek kat halinde üst üste aç Keskin bıçak yardımıyla dört eşit parçaya böl 12 adet üçgen yufka elde et
Yufkaları yumuşatmak ve böreklere lezzet vermesi için; yumurta, süt, yoğurt ile ayçiçek yağını küçük bir kasede iyice çırp
Hazırladığın sosu bir yumurta fırçası ile yufkalara sür geniş kısımlarına hazırladığın sote patatesli harçtan uzunlamasına yay
Rulo şeklinde sıkıca sardığın yufkayı, bir ucunu ortaya al kendi etrafında döndür gül şeklini ver Bu işlemi tüm yufkalara uygula Tabanını yağlı kağıtla kapladığın fırın tepsisine gül böreklerini aralıklı olarak yerleştir Üzerlerine kalan sosu sür susam ile çörek otu serpiştir (arzuya göre tabi)
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3035 dakika kadar pişir istediğin gibi servis et
*3 adet*hazır yufka
*12 çay bardağı*ayçiçek yağı
*1 adet*yumurta
*1 çay bardağı*süt
*1 yemek kaşığı*yoğurt
İç harcı için:
*3 adet*orta boy patates
*1 adet*orta boy kuru soğan
*3 yemek kaşığı*ayçiçek yağı
*12 çay kaşığı*tuz
*12 çay kaşığı*karabiber
*14 çay kaşığı*toz kırmızı biber
*14 demet*maydanoz (arzuya göre)
Üzeri için:
*1 yemek kaşığı*susam
*1 yemek kaşığı*çörek otu
Gül Böreği Tarifi Yapılışı İç harcı hazırlamak için; kabuğunu soyduğun patates ile soğanları oldukça ufal küpler halinde doğra Ayrı kaselere al Maydanozu incecik kıy Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdır Kuru soğanları hafif renk alana kadar kavur ve patates küplerini ekle Kısık ateşte arada karıştırarak patatesler yumuşayana kadar pişir Tuz, karabiber ile toz kırmızı biberle çeşnilendir Ocaktan aldığın iç harca maydanozları kat ılınması için bir kenarda beklet Hazır yufkaları tek kat halinde üst üste aç Keskin bıçak yardımıyla dört eşit parçaya böl 12 adet üçgen yufka elde et
Yufkaları yumuşatmak ve böreklere lezzet vermesi için; yumurta, süt, yoğurt ile ayçiçek yağını küçük bir kasede iyice çırp
Hazırladığın sosu bir yumurta fırçası ile yufkalara sür geniş kısımlarına hazırladığın sote patatesli harçtan uzunlamasına yay
Rulo şeklinde sıkıca sardığın yufkayı, bir ucunu ortaya al kendi etrafında döndür gül şeklini ver Bu işlemi tüm yufkalara uygula Tabanını yağlı kağıtla kapladığın fırın tepsisine gül böreklerini aralıklı olarak yerleştir Üzerlerine kalan sosu sür susam ile çörek otu serpiştir (arzuya göre tabi)
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3035 dakika kadar pişir istediğin gibi servis et