iltasyazilim
FD Üye
Gül Börek Tarifi İçin Malzemeler
*5 tane yufka
*1 tane maden suyu
*1 su bardağı su
Yufka içine sürülecek:
*Yarım su bardağı su
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 su bardağı yağ
İç harç:
*Yeteri kadar peynir
Üzerine:
*Yumurta sarısı
Gül Börek Tarifi Yapılışı
Yufkalar boş tezgaha yayılır Bir tanesi yufka içine sürülecek malzeme yufkanın yarısını fırçayla sürülür Yufkanın boş kısmı üzerine örtülür ve dörde bölünür yufka Kesimlerden bir tanesi alınır Yufka açılır Ortasına peynir ekleriz sigara böreği gibi sarın Yufkayı dolayın ve borçlanın içine yerleştirin Çok büyük yufkaları ortadan ikiye ayırabilirsiniz Maden suyu ve su karışımı yufkanın üzerine değil kenarından dökün Sodalı karışımı böreğin orta yerine kadar gelmesine gerek yok Alttan 1 cm Sodalı karışımı olsa da yeter Bir gece buzdolabında bekletin Ertesi gün fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve börekleri yerleştirin Önceden ısıtılmış fırında 200° pişirin Gerçekten çok yumuşak olacaktır
Herkese afiyet olsun
*5 tane yufka
*1 tane maden suyu
*1 su bardağı su
Yufka içine sürülecek:
*Yarım su bardağı su
*Yarım su bardağı yoğurt
*1 su bardağı yağ
İç harç:
*Yeteri kadar peynir
Üzerine:
*Yumurta sarısı
Gül Börek Tarifi Yapılışı
Yufkalar boş tezgaha yayılır Bir tanesi yufka içine sürülecek malzeme yufkanın yarısını fırçayla sürülür Yufkanın boş kısmı üzerine örtülür ve dörde bölünür yufka Kesimlerden bir tanesi alınır Yufka açılır Ortasına peynir ekleriz sigara böreği gibi sarın Yufkayı dolayın ve borçlanın içine yerleştirin Çok büyük yufkaları ortadan ikiye ayırabilirsiniz Maden suyu ve su karışımı yufkanın üzerine değil kenarından dökün Sodalı karışımı böreğin orta yerine kadar gelmesine gerek yok Alttan 1 cm Sodalı karışımı olsa da yeter Bir gece buzdolabında bekletin Ertesi gün fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve börekleri yerleştirin Önceden ısıtılmış fırında 200° pişirin Gerçekten çok yumuşak olacaktır
Herkese afiyet olsun