iltasyazilim
FD Üye
Gül Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yaş maya (Kuru mayada kullanılabilir)
*Alabildiği kadar un
İçi için:
*Yarım kilogram ıspanak
*2 adet kuru soğan
*200 gram yağlı beyaz peynir
*Tuz karabiber, yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin;
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
*
Gül Poğaça Tarifi Yapılışı Un derin bir yoğurma kabına alınır süt, yumurta, yağ, maya, şeker, tuz eklenir Yoğurulur ve kontrollü bir şekilde su eklenir Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir 1 saat dinlenmeye bırakılır üzerini örterek Dinlenen hamur 4 eşit parçaya bölünür, merdane ile açılır, içine sıvı yağla açtığım hamura Soğanla ıspanağı soteledim, içine peynir karabiber pulbiber ekleyip iç hazırladım ve açtığım hamurun kenarına koyup rulo yaptım, ikiye bölüp gül şeklini verdim, 20 dakika tepsi mayası gelmesi bekleyip, yumurta sarısı sürdüm, çörekotu serptim, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin, afiyet olsun ???
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yaş maya (Kuru mayada kullanılabilir)
*Alabildiği kadar un
İçi için:
*Yarım kilogram ıspanak
*2 adet kuru soğan
*200 gram yağlı beyaz peynir
*Tuz karabiber, yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin;
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
*
Gül Poğaça Tarifi Yapılışı Un derin bir yoğurma kabına alınır süt, yumurta, yağ, maya, şeker, tuz eklenir Yoğurulur ve kontrollü bir şekilde su eklenir Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir 1 saat dinlenmeye bırakılır üzerini örterek Dinlenen hamur 4 eşit parçaya bölünür, merdane ile açılır, içine sıvı yağla açtığım hamura Soğanla ıspanağı soteledim, içine peynir karabiber pulbiber ekleyip iç hazırladım ve açtığım hamurun kenarına koyup rulo yaptım, ikiye bölüp gül şeklini verdim, 20 dakika tepsi mayası gelmesi bekleyip, yumurta sarısı sürdüm, çörekotu serptim, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin, afiyet olsun ???