iltasyazilim
FD Üye
Gül Poğaçalar Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
*1 su bardagı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı dolusu tuz
*1 paket* kuru* veya yaş maya
*Alabildiği kadar un
İçine;
*Lor peyniri
*Maydanoz
Gül Poğaçalar Tarifi Yapılışı Öncelikle sütümüzü ılıtalım içine maya, şeker ve tuzu ekleyerek karıştırıp 5 dakika ağzını kapatarak bekletelim
Büyük* boyda yoğurma* kabına alarak oda sıcaklığındaki yumurtayı ve sıvı yağı ekleyerek iyice karıştıralım
Elimize yapışmayacak şekilde olana kadar azar azar un ilave ederek* kulak memesi kıvamında bi hamur elde edelim
Üzerine streç film çekip tekrar bi bez örterek sıcak ortamda yaklaşık 1 saat mayalanması için bekletelim
Mayalanan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak un serili tezgaha dizelim
üzerini örtüp ilk yaptığımız bezeden başlayarak* yuvarlak* şekilde Çay tabağı kadar açalım
Ortasına peynir koyup dört kenarına bıçakla kesikler atalım
İlk önce birinci kanadı peyniri içinde kalacak şekilde* uçlarını birleştirelim
Sonra karşısındakini ve diğerlerinide aynı şekilde uçlarını* birbirinin etrafında sarıp birleştirerek gülümüzü oluşturalım
Yağlanmış tepsiye dizelim 1520 dakika üzerini örterek tepsi mayası verdirelim
Fırınımızı 200 dereceye ayarlayalım
Mayasını alan poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürerek hafif kızarana dek pişirelim
Ben güllerin orta kısmına kırmızı biber koydum şart değil
AFİYET OLSUN ???
*2 su bardağı ılık süt
*2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
*1 su bardagı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı dolusu tuz
*1 paket* kuru* veya yaş maya
*Alabildiği kadar un
İçine;
*Lor peyniri
*Maydanoz
Gül Poğaçalar Tarifi Yapılışı Öncelikle sütümüzü ılıtalım içine maya, şeker ve tuzu ekleyerek karıştırıp 5 dakika ağzını kapatarak bekletelim
Büyük* boyda yoğurma* kabına alarak oda sıcaklığındaki yumurtayı ve sıvı yağı ekleyerek iyice karıştıralım
Elimize yapışmayacak şekilde olana kadar azar azar un ilave ederek* kulak memesi kıvamında bi hamur elde edelim
Üzerine streç film çekip tekrar bi bez örterek sıcak ortamda yaklaşık 1 saat mayalanması için bekletelim
Mayalanan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak un serili tezgaha dizelim
üzerini örtüp ilk yaptığımız bezeden başlayarak* yuvarlak* şekilde Çay tabağı kadar açalım
Ortasına peynir koyup dört kenarına bıçakla kesikler atalım
İlk önce birinci kanadı peyniri içinde kalacak şekilde* uçlarını birleştirelim
Sonra karşısındakini ve diğerlerinide aynı şekilde uçlarını* birbirinin etrafında sarıp birleştirerek gülümüzü oluşturalım
Yağlanmış tepsiye dizelim 1520 dakika üzerini örterek tepsi mayası verdirelim
Fırınımızı 200 dereceye ayarlayalım
Mayasını alan poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürerek hafif kızarana dek pişirelim
Ben güllerin orta kısmına kırmızı biber koydum şart değil
AFİYET OLSUN ???