Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gül reçeli yapmanın püf noktaları nelerdir?

Hoş geldin! yeumedısa tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Gül reçeli yapmanın püf noktaları nelerdir?
0
109

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
gul_receli_yapmanin_puf_noktalari_nelerdir_1568636236_0117.jpg

Gül cilde canlılık verdiği için kahvaltıda gül reçelini tercih edebilirsiniz. Gül reçelini satın almanız doğal olmamakla beraber aşırı şekerli bir tatta olabilir. Doğal ev ortamında yapılan reçeller her zaman için sağlıklı birer tercihtir. Gül reçeli yapmanın püf noktaları nelerdir? Haberimizin içeriğine göz atınız...

Gülün antibakteriyel özelliği olduğundan vücudu mikroplardan arındırmaktadır. Reçel olarak yenmesi iltihapların önlenmesine de fayda sağlamaktadır. Gül ferah ve tazelik hissiyatı veren bir besindir. Gül reçeli yaparken gül yoğunluğunun şekerden daha fazla olmasına özen gösteriniz. Gül reçelinin püf noktaları nelerdir? Ev ortamında gül reçeli yaparken nelere dikkat edilmelidir? Pratik gül yapımı nasıl olmalıdır? Merak ettiğiniz yanıtları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz...

QbeI7_1568636829_461.jpg

GÜL REÇELİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI

- ilk olarak gül yapraklarını tamamını köklerinden çıkarmaya özen gösteriniz. Temiz suda yıkayarak kirlerinden arındırınız.

Orta boy bir kabın içerisinde gül yapraklarını ve bir miktar ilave ettiğiniz toz şekerini ellerinizle ezmeye çalışın. Üzerini streç yaparak serin bir ortamda 1 gece bekletiniz.

2CdVX_1568636900_3284.jpg

- Serin ortamda bekletilen bu karışımı derin bir tencere içerisine alınız. Koymak istediğiniz diğer miktardaki toz şekerin üzerine limon suyu ekleyiniz.

Kısık ateşte 20 veya 25 dakika kadar kaynamaya bırakınız. Karışım katı bir hal almaya başlayınca 5 dakika daha kaynatma işlemi yapınız.

rP0Oh_1568636938_3983.jpg

Kavanoza reçeli dökünüz sonra kavanozun ağzını sıkıca kapatınız. Soğuduktan sonra kullanmaya başlayınız.
 
858,500Konular
982,399Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt