iltasyazilim
FD Üye
Gül Sekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*200 gr teremyag
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*5 5 bardak un
Şerbeti:
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı şu
*56 damla limon
Gül Sekerpare Tarifi Yapılışı 200 gram teremyağı eritiyoruz ve soğutuyoruz Üzerine sıvı yağ ve sütü koyup azar azar kuru malzemeleri ilave edip yoğuruyoruz Ele yapışmayan bir hamur haline gelince 10 dk beklemeye bırakıyoruz Daha sonra hamuru 3 e bölüp merdane yardımı ile açıyoruz Çay bardağı ile küçük yuvarlaklar yapıp 4 taneyi belirli aralıklarla üst üste koyup rulo yapıyoruz ve ortadan kesiyoruz 2 adet gül şekli elde ediyoruz hamurlar bitene kadar aynı işlemi yapmaya devam ediyoruz Daha sonra 25 dk fırında kızarana kadar pişiriyoruz Diğer taraftan 4 su bardağı su ve 4 su bardağı şekeri kaynatıyoruz indirmeden 5 dk önce 56 damla limon sıkıyoruz sıcak şekerparelerin üstüne şerbeti döküyoruz üzerine hindistan cevizi dökerek servis yapabilirsiniz
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*200 gr teremyag
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*5 5 bardak un
Şerbeti:
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı şu
*56 damla limon
Gül Sekerpare Tarifi Yapılışı 200 gram teremyağı eritiyoruz ve soğutuyoruz Üzerine sıvı yağ ve sütü koyup azar azar kuru malzemeleri ilave edip yoğuruyoruz Ele yapışmayan bir hamur haline gelince 10 dk beklemeye bırakıyoruz Daha sonra hamuru 3 e bölüp merdane yardımı ile açıyoruz Çay bardağı ile küçük yuvarlaklar yapıp 4 taneyi belirli aralıklarla üst üste koyup rulo yapıyoruz ve ortadan kesiyoruz 2 adet gül şekli elde ediyoruz hamurlar bitene kadar aynı işlemi yapmaya devam ediyoruz Daha sonra 25 dk fırında kızarana kadar pişiriyoruz Diğer taraftan 4 su bardağı su ve 4 su bardağı şekeri kaynatıyoruz indirmeden 5 dk önce 56 damla limon sıkıyoruz sıcak şekerparelerin üstüne şerbeti döküyoruz üzerine hindistan cevizi dökerek servis yapabilirsiniz