iltasyazilim
FD Üye
Gül Şeklinde Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
*8 yaprak güllaç
*1 su bardağı su
*1 litre+ 1 çay bardağı süt
*1, 5 su bardağı toz şeker
*Yarım paket vanilin
*Çekilmiş fıstık fındık
*Hindistan cevizi
Gül Şeklinde Güllaç Tarifi Yapılışı 8 yapraktan 16 adet sarmal oluşuyor, fazla olacaksa sizin için, ölçüleri yarıya düşürebilirsiniz Öncelikle sütümüzü hazırlayalım ki süt ılıyana kadar güllaç yapraklarını hazırlarız Sütü alalım, şekeri ilave edip ısıtalım, kaynamayacak ama şekeri de erimiş olacak, şeker eriyince yarım paket vanilini de içine atıp karıştıralım Ocağın altını kapatıp ılıması için bekletelim bu sırada da güllaç yapraklarını hazırlayalım Her bir güllaç yaprağını makasla ikiye kesiyoruz Yarım daireler elde ediyoruz Geniş bir tepsiye bir bardak suyumuzu döküyoruz, güllaçları teker teker bu tepsiye bekletmeden batırıp çıkaracağız ki rulo şeklinde sararken yapraklar kırılıp yırtılmasın diye Sudan çıkarıp ıslattığımız güllaç yapraklarını doğrama tahtasına ya da başka bir tepsiye alin, yuvarlak olan tarafa şerit halinde, çekilmiş fındık, fıstık ya da ceviz koyabilirsiniz, hindistan cevizi de serpip yuvarlak taraftan sarıp rulo yapıyoruz Sonra bir ucundan salyangoz kabuğu gibi sarmal şekilde sarıp borcama dizelim, sütümüz ılıdıysa sarmallarımızın üzerine birer kepçe dökerek sütümüzü bitirelim İşlem bitince borcamın üzerini strec filmle kapatalım kendi ilik ısısında sütü içine çeksin Daha sonra buzdolabına alıp dinlenmeye bırakalım, servis yaparken üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz Afiyet olsun
*
*8 yaprak güllaç
*1 su bardağı su
*1 litre+ 1 çay bardağı süt
*1, 5 su bardağı toz şeker
*Yarım paket vanilin
*Çekilmiş fıstık fındık
*Hindistan cevizi
Gül Şeklinde Güllaç Tarifi Yapılışı 8 yapraktan 16 adet sarmal oluşuyor, fazla olacaksa sizin için, ölçüleri yarıya düşürebilirsiniz Öncelikle sütümüzü hazırlayalım ki süt ılıyana kadar güllaç yapraklarını hazırlarız Sütü alalım, şekeri ilave edip ısıtalım, kaynamayacak ama şekeri de erimiş olacak, şeker eriyince yarım paket vanilini de içine atıp karıştıralım Ocağın altını kapatıp ılıması için bekletelim bu sırada da güllaç yapraklarını hazırlayalım Her bir güllaç yaprağını makasla ikiye kesiyoruz Yarım daireler elde ediyoruz Geniş bir tepsiye bir bardak suyumuzu döküyoruz, güllaçları teker teker bu tepsiye bekletmeden batırıp çıkaracağız ki rulo şeklinde sararken yapraklar kırılıp yırtılmasın diye Sudan çıkarıp ıslattığımız güllaç yapraklarını doğrama tahtasına ya da başka bir tepsiye alin, yuvarlak olan tarafa şerit halinde, çekilmiş fındık, fıstık ya da ceviz koyabilirsiniz, hindistan cevizi de serpip yuvarlak taraftan sarıp rulo yapıyoruz Sonra bir ucundan salyangoz kabuğu gibi sarmal şekilde sarıp borcama dizelim, sütümüz ılıdıysa sarmallarımızın üzerine birer kepçe dökerek sütümüzü bitirelim İşlem bitince borcamın üzerini strec filmle kapatalım kendi ilik ısısında sütü içine çeksin Daha sonra buzdolabına alıp dinlenmeye bırakalım, servis yaparken üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz Afiyet olsun
*