iltasyazilim
FD Üye
Gül Tatlısı (Kolay İrmikli Şerbetli) Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 5 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*125 gr margarin ( Tereyağ da olur)
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı sirke ( Üzüm yada elma farketmez )
*1 paket kabartma tozu
*3 su bardağı un ( Kontrollü şekilde ekleyelim )
Şerbeti için
*3 su bardağı su
*2 5 su bardağı şeker
*4 5 damla limon suyu
Gül Tatlısı (Kolay İrmikli Şerbetli) Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti ocağa koyalım Kaynamaya başladıktan sonra, orta ateşte 10 dakika daha kaynattıktan sonra şerbeti kapatıp, soğumaya bırakalım Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri bir kaba koyalım ve karıştıralım Daha sonra un ve kabartma tozunu da katıp yoğuralım Unu kontrollü koyun Ele yapışmıycak kıvama gelince, hamurumuz hazır demektir
Hamuru oklava yardımı ile açalım Ne ince ne de kalın olmayacak şekilde Çay bardağının ağız kısmıyla hamura yuvarlak şekiller veriyoruz Bu yuvarlakları kenar kısımları üst üste gelecek şekilde koyuyoruz Aşağıdan yukarı doğru yuvarlıyoruz Ortasından bıçakla kesiyoruz ve gül şekli oluyor Bütün hamuru bu şekilde yapıyoruz
Yağladığımız tepsiye tatlıları dizelim ve 180 derece ısıtılmış fırında, yaklaşık 25 dakika pişirelim Altı üstü normal kızarana kadar Bu arada şerbet ılık olacak Tatlı fırından çıkınca 5 dk bekleyelim, ilk o sıcaklığı gitsin Sonra şerbeti dökelim 1 saatte şerbetini çekecektir
Afiyet olsun
*1 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 5 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*125 gr margarin ( Tereyağ da olur)
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı sirke ( Üzüm yada elma farketmez )
*1 paket kabartma tozu
*3 su bardağı un ( Kontrollü şekilde ekleyelim )
Şerbeti için
*3 su bardağı su
*2 5 su bardağı şeker
*4 5 damla limon suyu
Gül Tatlısı (Kolay İrmikli Şerbetli) Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti ocağa koyalım Kaynamaya başladıktan sonra, orta ateşte 10 dakika daha kaynattıktan sonra şerbeti kapatıp, soğumaya bırakalım Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri bir kaba koyalım ve karıştıralım Daha sonra un ve kabartma tozunu da katıp yoğuralım Unu kontrollü koyun Ele yapışmıycak kıvama gelince, hamurumuz hazır demektir
Hamuru oklava yardımı ile açalım Ne ince ne de kalın olmayacak şekilde Çay bardağının ağız kısmıyla hamura yuvarlak şekiller veriyoruz Bu yuvarlakları kenar kısımları üst üste gelecek şekilde koyuyoruz Aşağıdan yukarı doğru yuvarlıyoruz Ortasından bıçakla kesiyoruz ve gül şekli oluyor Bütün hamuru bu şekilde yapıyoruz
Yağladığımız tepsiye tatlıları dizelim ve 180 derece ısıtılmış fırında, yaklaşık 25 dakika pişirelim Altı üstü normal kızarana kadar Bu arada şerbet ılık olacak Tatlı fırından çıkınca 5 dk bekleyelim, ilk o sıcaklığı gitsin Sonra şerbeti dökelim 1 saatte şerbetini çekecektir
Afiyet olsun