Gül Tatlısı nasıl yapılıyor diyenler Gül Tatlısı gül tatlısı video gül tatlısı tatlisi video 1548696832 1548696832 gultatlisinasilyapiliyordiyenler5c4f3d04b117dgultatlisinasilyapiliyordiyenler5c4f3d04b117d http:wwwportakalagacicomphotosuncategorized20080710gultatlisi Gül Tatlısı Malzemeler: 1 su bardağı süt 3 yumurta 1 su bardağından bir parmak beceriksiz sıvıyağ yarım paket kabartma tozu 1 yemek yemek kaşığı sirke 1 fiske tuz Aldığı kadar un açılmak için nişasta ayrıca üstüne dökmek için 250gr tereyağı Şerbeti: 5 su bardağı şeker 4 su bardağı su id birkaç damla limon İçine: kocaman dövülmüş ceviz Hazırlanması: Şerbeti hazırlayıp soğutun Hamur malzemelerini yoğurup dinlendirin Hamuru 30 bezeye ayırın Her bir bezeyi nişastayla servis tabağı dek açın Üzerlerine oldukça çok ceviz serpin Açtığınız hamurun önce üst kısmını sinyâl parmağınızla ortaya dek ittirerek toplayın Daha Alçak tarafını da benzer şekilde toplayın daha sonra ortak ast kenarları ortaya toplayarak bir pozitif şekli (papatya) elde edin Ortaya meydana çıkan papatya şeklinin kenarlarını üstüne kapatın (dört kenarı üstüne kapatın, cevizler gözükmesin) Işlem bitince elinizi spatula gibi kullanarak tepsiye ters çevirerek dizin Tümü için benzer işlemi tekrarlayın Bitince tepsinin üzerine eritilmiş 250gr tereyağını gezdirin 190C'de üzeri kızarana dek pişirin Pişince sıcak tepsinin üstüne soğuk şerbeti gezdirin (evvelden yaparsanız tepsi soğuk, şerbet ılık olsun)