iltasyazilim
FD Üye
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
½ paket margarin
Alabildiği kadar un
ŞURUBU İÇİN:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Bir tencerede su ve şekeri kaynatın
Soğumaya bırakın
Yoğurt,sıvı yağ,irmik,margarin karıştırın
İçerisine irmik,un ve kabartma tozu ilave edin
Oklava ile hamuru açın
Çay bardağının ağzı ile hamurdan daireler kesin
Dairelerden 3 tanesini ayırın
Yanyana sadece uçlarının birazı üstüste gelecek şekilde koyun
Rulo gibi sarın
Ortadan bıçakla kesilerek iki parçaya ayırın
Şekilli kısımları üste gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin
Üzeri pembeleşinceye kadar orta ısılı fırında pişirin
Fırından çıkartıp üzerine soğumuş şerbet dökün
Servise sunun
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
½ paket margarin
Alabildiği kadar un
ŞURUBU İÇİN:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Bir tencerede su ve şekeri kaynatın
Soğumaya bırakın
Yoğurt,sıvı yağ,irmik,margarin karıştırın
İçerisine irmik,un ve kabartma tozu ilave edin
Oklava ile hamuru açın
Çay bardağının ağzı ile hamurdan daireler kesin
Dairelerden 3 tanesini ayırın
Yanyana sadece uçlarının birazı üstüste gelecek şekilde koyun
Rulo gibi sarın
Ortadan bıçakla kesilerek iki parçaya ayırın
Şekilli kısımları üste gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin
Üzeri pembeleşinceye kadar orta ısılı fırında pişirin
Fırından çıkartıp üzerine soğumuş şerbet dökün
Servise sunun