iltasyazilim
FD Üye
Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr margarin
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı irmik
*1 yumurta
*1 paket kabartma* tozu
*1 paket* vanilya
*1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Şerbet için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şeker ve suyu ocağa alıp kaynatıyoruz ve kaynadıktan 10 dk sonra altını kapatıp soğutuyoruz
*Malzemeleri katıp kulak memesi kıvamında bir hamur yapıyoruz
*Merdaneyle çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz ve çay bardağıyla kesip 3 parçayı birbirinin yarısına gelecek şekilde dizip yuvarlıyoruz ve ortadan ikiye kesiyoruz
*Bu şekilde iki adet tatlı elde ediyoruz 7
*Bütün hamura aynı işlemi uygulayıp 180 derecede kontrollü pişiriyoruz
*Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti döküp 1 saat kadar dinlendirip servis ediyoruz
*125 gr margarin
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı irmik
*1 yumurta
*1 paket kabartma* tozu
*1 paket* vanilya
*1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Şerbet için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şeker ve suyu ocağa alıp kaynatıyoruz ve kaynadıktan 10 dk sonra altını kapatıp soğutuyoruz
*Malzemeleri katıp kulak memesi kıvamında bir hamur yapıyoruz
*Merdaneyle çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz ve çay bardağıyla kesip 3 parçayı birbirinin yarısına gelecek şekilde dizip yuvarlıyoruz ve ortadan ikiye kesiyoruz
*Bu şekilde iki adet tatlı elde ediyoruz 7
*Bütün hamura aynı işlemi uygulayıp 180 derecede kontrollü pişiriyoruz
*Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti döküp 1 saat kadar dinlendirip servis ediyoruz