Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gül Tatlısı

Gül Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*1 yumurta
*1 kahve fincanı yoğurt
*1 kahve fincanı irmik
*75 gr tereyağ ya da margarin (oda sıcaklığında)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 su bardağı un
*Ceviz veya fındık

Şerbeti için :


*2 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 dilim kesilmiş limon

Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce 1 yumurta, 1 fincan yoğurt, 1 fincan irmik ve 75 gr tereyağını parmak uçlarınızla karıştırın
Kabartma tozu ve vanilya ile birlikte 2 bardak unu kontrollü ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun
Hamuru 510 dk dinlenmeye bırakın
Bu arada şerbet için şeker, su ve bir dilim limonu tencereye alıp 15 dk kaynatıp ılınmaya bırakın
Dinlenen hamurdan ister ceviz büyüklüğünde küçük bezeler yapıp çay tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar açın, isterseniz benim gibi hamuru 3 eşit parçaya bölüp 1 mm kalınlığında açtıktan sonra yine çay tabağı kadar yuvarlaklar kesin
Sonra küçük yuvarlak hamurları resimde göründüğü gibi dört kenardan yonca şeklinde kesiyoruz
Hamurun ortasına ceviz veya fındık ekledikten sonra kenarları tek tek alıp birleştirip gül şeklini veriyoruz
Önceden ısıtılmış 170 derece fırına koyuyoruz 20 dk hafif kızarana kadar pişiriyoruz
Pişen gül tatlısını 2 dk bekledikten sonra ılık şerbet dökülüp yaklaşık 1 saat bekledikten sonra servise hazır
Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,158Mesajlar
30,098Kullanıcılar
turker03Son üye
Üst Alt