iltasyazilim
FD Üye
Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2,5 bardak un
Şerbeti için;
*3 bardak su
*3 bardak şeker
Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce şerbeti hazırlayalım ki soğusun Şeker ve su tencereye alınır 10 dk kaynatılır ve soğumaya bırakılır Tereyağ eritilir Bir kaba dökülür Sonra irmik, sıvı yağ, yoğurt eklenir Karıştırılır Sonra vanilya, kabartma tozu ve un eklenir yoğurulur Parçalar alınır Hamurdan merdaneyle açılır İki cm kalınlığında çay bardağıyla kesilir Üç tane yuvarlak hamur hafif bir birlerinin üzerine gelecek şekilde diizilir ve rulo yapılır Ortadan ikiye kesilir Yağlanmış borcama dizilir 180 derecede önceden ısınmış fırında pişirilir
*125 gr tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2,5 bardak un
Şerbeti için;
*3 bardak su
*3 bardak şeker
Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce şerbeti hazırlayalım ki soğusun Şeker ve su tencereye alınır 10 dk kaynatılır ve soğumaya bırakılır Tereyağ eritilir Bir kaba dökülür Sonra irmik, sıvı yağ, yoğurt eklenir Karıştırılır Sonra vanilya, kabartma tozu ve un eklenir yoğurulur Parçalar alınır Hamurdan merdaneyle açılır İki cm kalınlığında çay bardağıyla kesilir Üç tane yuvarlak hamur hafif bir birlerinin üzerine gelecek şekilde diizilir ve rulo yapılır Ortadan ikiye kesilir Yağlanmış borcama dizilir 180 derecede önceden ısınmış fırında pişirilir