Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güldünya'nın şarkısı da yasak...

Güldünya'nın şarkısı da yasak...
0
82

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Güldünya'nın şarkısı da yasaklanmış Rockçı Aylin Aslım’ın erkek kardeşleri göre vurularak töre cinayetine kurban dışarı giden Güldünya’nın dramını anlattığı şarkısı, TRT engeline takıldı Geçen sene, kuzeninin kocasından bebeği olan 22 yaşındaki Güldünya Merasim’i yol ortasında vuran iki erkek kardeş, ölmediğini görünce kaldırıldığı hastanede kurşun yağdırmış, olay kamuoyunca büyük infiale niçin olmuştu Aylin Aslım, töre cinayetine kurban giden Güldünya Merasim’in dramından son derece etkilendi ve son albümü ‘Gülyabani’ye bu dramı anlatan ‘Güldünya’ adlı şarkıyı okudu Şarkı, TRT Televizyonları ve radyolarında yasaklandı Geçen günlerde TRT’nin bir radyo programına çağrılan Aylin Aslım, parçanın çalınamadığını öğrenince şoke oldu Bu karara çok sinirlendiğini belirten genç rock’çı, tepkisini şöyle dile getirdi: ‘Denetimden geçmediği gerekçesiyle bu parçayı çalamadıklarını söylediler abuk subuk, düzeysiz, ucuz bir sürü şarkı yayınlanıyor, lakin bu şarkı yayınlanmıyor İnanılacak gibi değil Benim için fazla manâlı bir şarkı bu Doğu’daki turnelerimde bu şarkıya fazla fazla ilgi var İnsanların ne dek acı çektiğini gözlerimle gördüm Benim şarkım olmasının dışında, bu öykü hakiki bir öykü Ben şarkımda bir insanın boşa öldürülmesinden bahsediyorum Bu işin peşini bırakmayacağım’ İŞTE AYLİN ASLIM’IN YASAKLANAN GÜLDÜNYA ŞARKISININ SÖZLERİ Canım abim dövme beni bu dünyadan alma beni dökülür mü kardeş kanı bir karında yatmadık mı bir anadan doğmadık mı bir memeden doymadık mı binbir yarayla tek bir kurşunla gitti Güldünya kim farkında olan kimin umurunda yandı bir dünya seni gönderene söyle köydeki büyük meclise söyle daha çocuk yaşta üstüme çıkan herife eğer böyle ölürsem iki elim yakanızda hayaletim gezer düşer peşinize binbir yarayla tek bir kurşunla gitti Güldünya id kim haberdar kimin umurunda yandı bir dünya binbir yarayla tek bir kurşunla gitti Güldünya kim haberdar kimin umrunda söndü bir dünya  

858,497Konular
982,549Mesajlar
30,285Kullanıcılar
akmadsSon üye
Üst Alt