Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gülistan Doku’nun Babasından Vali Sonel ve Zeynal Abarakov’un Annesi Hakkında Suç Duyurusu

Gülistan Doku’nun Babasından Vali Sonel ve Zeynal Abarakov’un Annesi Hakkında Suç Duyurusu
0
19

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-401f577e8b15c19efccaa68be777206563991351.jpg

Tunceli Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 5 Ocak 2020’den beri haber alınamıyor. Gülistan Doku’nun babası Halit Doku, Ordu Valiliği vazifesini sürdüren eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel ve soruşturmanın baş şüphelisi Zeynal Abarakov’un annesi Cemile Yücer, hakkında savcılığa cürüm duyurusunda bulundu.

Gülistan Doku soruşturmasının baş şüphelisi Zeynal Abarakov’un annesi Cemile Yücer, Cumhurbaşkanlığı İrtibat Merkezi’ne (CİMER) yazdığı dilekçede olaydan çabucak sonra periyodun Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in yardımı ile oğlunu evvel yurtdışına gönderdiğini ve akabinde yeniden yetkililerin talebi ile Türkiye’ye getirdiğini belirtmişti.

CİMER’e yazılan mektubun soruşturma belgesine girmesinin akabinde Gülistan Doku’nun babası Halit Doku, Tunceli Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak eski Tunceli Valisi Sonel ve Cemile Yücer hakkında hata duyurusunda bulundu.

“Bizi karanlıkta bırakıp Zeynal’ı yurtdışına gönderdi”

Medyascope'tan Ferit Aslan'ın haberine nazaran, baba Halit Doku tabirinde, kızının kaybolmasından sonra Tunceli’ye gittiğini ve periyodun valisi Tuncay Sonel ile görüştüğünü belirterek, “Vali bana kızımın intihar ettiğini söyledi. Kızımın vücudunu vereceğini söyleyip, bizi iki yıldır bu halde bekletti. Baş kuşkulu Zeynal Abarakov ile ilgili tekraren durumu ve kamera manzaralarının olduğunu anlatmama karşın tekrar de bize kızımın intihar ettiğini ve vücudunu bize vereceğini ısrarla söyledi. Bizi karanlıkta bırakıp, Zeynal’ı yurtdışına gönderdi. Zeynal Abarakov kuşkulu, valinin onun kentten gitmesine mani olmak ve yargılanması için çalışması gerekirken, yurtdışına çıkmasını sağlamış” dedi.

“Bana ve aileme ‘terörist’ diyen Cemile Yücer’den şikayetçiyim”

Abarakov’un Rusya’ya giderek telefon dahil bütün kanıtları ortadan kaldırdığına dikkat çeken Doku, Sonel’den şikayetçi oldu. Halit Doku, Zeynal Abarakov’un annesi Cemile Yücer ile ilgili hata duyurusu dilekçesinde ise şunları kaydetti: “Ben kızımı aradığım için Zeynal Abarakov’un annesi Cemile Yücer, ‘Gülistan Doku’yu teröristler sorduğu için ben Dağıstan’a gidemiyorum’ demiştir. Ben kızımı aradığım için Cemile Yücer’in bana ve aileme ‘terörist2 demesini hiçbir formda kabul etmiyorum. Neden ‘terörist’ dediğini bilemiyorum. Bana ve aileme ‘terörist’ diyen Cemile Yücer’den şikayetçim.”

858,464Konular
981,136Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt