Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güllaç Nasıl Yapılır? İşte Enfes Tadıyla Güllaç Tarifi...

Güllaç Nasıl Yapılır? İşte Enfes Tadıyla Güllaç Tarifi...

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
s-55882575da99a36c6335336924e1f2ca4ab7e3b4.jpg

Seveni de var sevmeyeni de... Genellikle Ramazan ayının vazgeçilmezi olan Güllaç beğeni olarak ikilemde kalsa da lezzetiyle damak çatlatan bir güllaç tarifiyle karşındayız. Peki güllaç nasıl yapılır? İşte enfes lezzetiyle güllaç tarifi...




Güllaç İçin Gerekli Malzemeler



  • 10 yaprak güllaç

  • 1,5 litre süt

  • 2 su bardağı şeker

  • Çekilmiş ceviz

  • 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)
Üzeri için:

  • File Fıstık

  • Ceviz

  • Nar tanesi
Güllaç Nasıl Yapılır?



  • Derin tencereye süt ve şekeri ekleyip şeker eriyinceye kadar pişirin. 

  • Şekerin eridiğine emin olduğunuzda ocaktan alıp oda sıcaklığına gelinceye dek dinlendirin.

  • Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derin bir tepsiye dizip üstüne her yanı ıslanacak şekilde 1-2 kepçe süt dökün.

  • 5 güllaç yaprağı için de aynı işlemi uygulayın. 5. katta üzerine ceviz serperek aynı işleme devam edin.

  • Kalan şekerli sütten 1 su bardağı kadar alarak içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerinde gezdirin.

  • Tatlınızı 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Lezzetli mi lezzetli güllacınız hazır. Afiyet olsun!
 
858,506Konular
983,095Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt