bilgisayarci
FD Üye
Seveni de var sevmeyeni de... Genellikle Ramazan ayının vazgeçilmezi olan Güllaç beğeni olarak ikilemde kalsa da lezzetiyle damak çatlatan bir güllaç tarifiyle karşındayız. Peki güllaç nasıl yapılır? İşte enfes lezzetiyle güllaç tarifi...
Güllaç İçin Gerekli Malzemeler
10 yaprak güllaç
1,5 litre süt
2 su bardağı şeker
Çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)
File Fıstık
Ceviz
Nar tanesi
Derin tencereye süt ve şekeri ekleyip şeker eriyinceye kadar pişirin.
Şekerin eridiğine emin olduğunuzda ocaktan alıp oda sıcaklığına gelinceye dek dinlendirin.
Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derin bir tepsiye dizip üstüne her yanı ıslanacak şekilde 1-2 kepçe süt dökün.
5 güllaç yaprağı için de aynı işlemi uygulayın. 5. katta üzerine ceviz serperek aynı işleme devam edin.
Kalan şekerli sütten 1 su bardağı kadar alarak içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerinde gezdirin.
Tatlınızı 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.