iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
1 paket güllaç
12 avuç dövülmüş antep fıstığı
200 gr file badem
4 su bardağı toz şeker
2,5 lt süt
½ su bardağı gülsuyu
Sütü kaynattıktan sonra şekeri ve gül suyunu ilave ederek karıştırın ve ılıktaştırınSonra bu ılık sütü,bir güllaç yaprağını içine alacak genişlikte yüksek kenarlı bir tepsinin içine koyunYine güllaç yapraklarını içine rahatça alabilecek başka bir yüksek kenarlı tepsinin dibine de,bir kepçe süt koyun
Paketteki güllaç yapraklarının yarısını,ilk tepsideki ılık sütün içine teker teker batırıp çıkarınÇıkardığınız yaprağı hemen diğer tepsiye yerleştirinHer yaprağın arasına yarım kepçe süt koyunFile bademi,döşediğiniz güllaç yapraklarının üstüne bolca serpinKalan güllaç yapraklarını da tek tek süte batırıp aynı şekilde tepsiye üst üste dizinYaprakların aralarına yarım kepçe süt gezdirmeyi unutmayın
Artan sütü güllaçların üstüne gezdirerek döktükten sonra genişçe bir kapağı üzerine kapatınGüllaçlar sütü iyice eminceye kadar bekletin
İstediğiniz şekilde keserek ve antep fıstığı ile süsleyereksüsleyerek servis yapın
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI
1 paket güllaç
12 avuç dövülmüş antep fıstığı
200 gr file badem
4 su bardağı toz şeker
2,5 lt süt
½ su bardağı gülsuyu
Sütü kaynattıktan sonra şekeri ve gül suyunu ilave ederek karıştırın ve ılıktaştırınSonra bu ılık sütü,bir güllaç yaprağını içine alacak genişlikte yüksek kenarlı bir tepsinin içine koyunYine güllaç yapraklarını içine rahatça alabilecek başka bir yüksek kenarlı tepsinin dibine de,bir kepçe süt koyun
Paketteki güllaç yapraklarının yarısını,ilk tepsideki ılık sütün içine teker teker batırıp çıkarınÇıkardığınız yaprağı hemen diğer tepsiye yerleştirinHer yaprağın arasına yarım kepçe süt koyunFile bademi,döşediğiniz güllaç yapraklarının üstüne bolca serpinKalan güllaç yapraklarını da tek tek süte batırıp aynı şekilde tepsiye üst üste dizinYaprakların aralarına yarım kepçe süt gezdirmeyi unutmayın
Artan sütü güllaçların üstüne gezdirerek döktükten sonra genişçe bir kapağı üzerine kapatınGüllaçlar sütü iyice eminceye kadar bekletin
İstediğiniz şekilde keserek ve antep fıstığı ile süsleyereksüsleyerek servis yapın
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI