Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güllaç

Güllaç

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler:



1 paket güllaç

12 avuç dövülmüş antep fıstığı

200 gr file badem

4 su bardağı toz şeker

2,5 lt süt

½ su bardağı gülsuyu







Sütü kaynattıktan sonra şekeri ve gül suyunu ilave ederek karıştırın ve ılıktaştırınSonra bu ılık sütü,bir güllaç yaprağını içine alacak genişlikte yüksek kenarlı bir tepsinin içine koyunYine güllaç yapraklarını içine rahatça alabilecek başka bir yüksek kenarlı tepsinin dibine de,bir kepçe süt koyun

Paketteki güllaç yapraklarının yarısını,ilk tepsideki ılık sütün içine teker teker batırıp çıkarınÇıkardığınız yaprağı hemen diğer tepsiye yerleştirinHer yaprağın arasına yarım kepçe süt koyunFile bademi,döşediğiniz güllaç yapraklarının üstüne bolca serpinKalan güllaç yapraklarını da tek tek süte batırıp aynı şekilde tepsiye üst üste dizinYaprakların aralarına yarım kepçe süt gezdirmeyi unutmayın

Artan sütü güllaçların üstüne gezdirerek döktükten sonra genişçe bir kapağı üzerine kapatınGüllaçlar sütü iyice eminceye kadar bekletin

İstediğiniz şekilde keserek ve antep fıstığı ile süsleyereksüsleyerek servis yapın

KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI

 
858,496Konular
982,203Mesajlar
30,130Kullanıcılar
rüGarSon üye
Üst Alt