Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güllaç

Güllaç

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ramazan ayının hafif Tatlısı
Malzemeler
10 adet güllaç yufkası,
1,5 litre süt,
3 su bardağı toz şeker,
1 paket şekerli vanilin
Süslemek İçin:

Nar taneleri,
File badem,
File şam fıstığı,
Kiraz şekerlemesi (her dilim için 1 adet)

Hazırlanışı
Tencereye sütü, toz şekeri, vanilyayı tencereye koyalım ve orta ateşte karıştırarak kaynatıp, ılımaya bırakalım
Fırın tepsisine parlak kısmı üste gelecek şekilde bir adet güllacı yerleştirelim
Güllacın her yerini ıslayacak şekilde 12 kepçe kadar hazırladığımız karışımdan üzerine dökelim
Güllaçların tamamı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım
Yalnız 5 ci güllaca geldiğimizde üzerine bolca file badem serpelim
Güllacın en üstüne hazırladığımız karışımdan döküp, bir gece buzdolabında bekletelim
Servis yapmadan 23 saat önce buzdolabından çıkaralım ve dilimleyelim
Güllacın üzerini nar taneleri, şam fıstığı ve kiraz şekerlemeleri ile süsleyip, servis yapal




 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt