iltasyazilim
FD Üye
Ramazan ayının hafif Tatlısı
Malzemeler
10 adet güllaç yufkası,
1,5 litre süt,
3 su bardağı toz şeker,
1 paket şekerli vanilin
Süslemek İçin:
Nar taneleri,
File badem,
File şam fıstığı,
Kiraz şekerlemesi (her dilim için 1 adet)
Hazırlanışı
Tencereye sütü, toz şekeri, vanilyayı tencereye koyalım ve orta ateşte karıştırarak kaynatıp, ılımaya bırakalım
Fırın tepsisine parlak kısmı üste gelecek şekilde bir adet güllacı yerleştirelim
Güllacın her yerini ıslayacak şekilde 12 kepçe kadar hazırladığımız karışımdan üzerine dökelim
Güllaçların tamamı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım
Yalnız 5 ci güllaca geldiğimizde üzerine bolca file badem serpelim
Güllacın en üstüne hazırladığımız karışımdan döküp, bir gece buzdolabında bekletelim
Servis yapmadan 23 saat önce buzdolabından çıkaralım ve dilimleyelim
Güllacın üzerini nar taneleri, şam fıstığı ve kiraz şekerlemeleri ile süsleyip, servis yapal
Malzemeler
10 adet güllaç yufkası,
1,5 litre süt,
3 su bardağı toz şeker,
1 paket şekerli vanilin
Süslemek İçin:
Nar taneleri,
File badem,
File şam fıstığı,
Kiraz şekerlemesi (her dilim için 1 adet)
Hazırlanışı
Tencereye sütü, toz şekeri, vanilyayı tencereye koyalım ve orta ateşte karıştırarak kaynatıp, ılımaya bırakalım
Fırın tepsisine parlak kısmı üste gelecek şekilde bir adet güllacı yerleştirelim
Güllacın her yerini ıslayacak şekilde 12 kepçe kadar hazırladığımız karışımdan üzerine dökelim
Güllaçların tamamı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım
Yalnız 5 ci güllaca geldiğimizde üzerine bolca file badem serpelim
Güllacın en üstüne hazırladığımız karışımdan döküp, bir gece buzdolabında bekletelim
Servis yapmadan 23 saat önce buzdolabından çıkaralım ve dilimleyelim
Güllacın üzerini nar taneleri, şam fıstığı ve kiraz şekerlemeleri ile süsleyip, servis yapal