iltasyazilim
FD Üye
Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
*10 adet güllaç yaprağı
*2 kilo+ 250 gr süt
*1 orta boy kase toz şeker
Arasına;
*Ceviz içi
Üzerine;
*Yeşil fıstık
Güllaç Tarifi Yapılışı
1
*Süt ve şekeri kaynatıyoruz
*Borcam tepsiye ilk güllaç yaprağımızı koyuyoruz
*Kepçe ile sütü azar azar dökerek yaprağın her tarafını bastırarak ıslatıyoruz
*Beşinci güllaç yaprağını da aynı şekilde ıslattıktan sonra ortasına bolca ceviz içini her tarafına gelecek şekilde serpiyoruz
*Tekrar 5 kat güllaç yaprağını aynı işlemden geçiriyoruz Artan sütü de üzerine eşit şekilde döküyoruz
*Bekletip soğutuyoruz
*Üzerini yeşil fıstık ile süslüyoruz
*Buzdolabında dinlendirip soğuduktan sonra servis yapabiliriz
Afiyet olsun
*10 adet güllaç yaprağı
*2 kilo+ 250 gr süt
*1 orta boy kase toz şeker
Arasına;
*Ceviz içi
Üzerine;
*Yeşil fıstık
Güllaç Tarifi Yapılışı
1
*Süt ve şekeri kaynatıyoruz
*Borcam tepsiye ilk güllaç yaprağımızı koyuyoruz
*Kepçe ile sütü azar azar dökerek yaprağın her tarafını bastırarak ıslatıyoruz
*Beşinci güllaç yaprağını da aynı şekilde ıslattıktan sonra ortasına bolca ceviz içini her tarafına gelecek şekilde serpiyoruz
*Tekrar 5 kat güllaç yaprağını aynı işlemden geçiriyoruz Artan sütü de üzerine eşit şekilde döküyoruz
*Bekletip soğutuyoruz
*Üzerini yeşil fıstık ile süslüyoruz
*Buzdolabında dinlendirip soğuduktan sonra servis yapabiliriz
Afiyet olsun