iltasyazilim
FD Üye
Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
*6 yaprak güllaç
*1 litre (5 su bardağı) süt
*1, 5 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
*1 çorba kaşığı gülsuyu
*1 paket vanilya
*(İsteğe göre meyve ile de süsleyebilirsiniz )
Güllaç Tarifi Yapılışı Öncelikle orta boy bir tencereye sütü boşaltıyoruz, ocağa alıyoruz şekeri ve vanilyayı ekliyoruz Kaynayana kadar karıştırıyoruz*şekerin erimesini sağlıyoruz Kaynamaya başlayınca 1 çorba kaşığı gül suyunu ilave edelim karıştırıp oçağın altını kapatıyoruz*Sütlü şerbeti ılınmaya*bırakıyoruz Bu arada cevizleri ince olacak şekilde robottan geçiriyoruz*Süt şerbeti ılınınca büyükçe bir fırın tepsisine güllaç yapraklarını tek tek alıyoruz önce bir kepce süt şerbeti döküyoruz sonra aralara ceviz serpiştirelim Son güllaç yufkasına kadar bu işlemi uyguluyoruz Kalan süt şerbetini güllacın üzerine döküp en az iki saat dinlendiriyoruz Dinlenen güllacımızı*istediğimiz şekilde kesip süsleyerek servis ediyoruz Afiyet olsun
*6 yaprak güllaç
*1 litre (5 su bardağı) süt
*1, 5 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
*1 çorba kaşığı gülsuyu
*1 paket vanilya
*(İsteğe göre meyve ile de süsleyebilirsiniz )
Güllaç Tarifi Yapılışı Öncelikle orta boy bir tencereye sütü boşaltıyoruz, ocağa alıyoruz şekeri ve vanilyayı ekliyoruz Kaynayana kadar karıştırıyoruz*şekerin erimesini sağlıyoruz Kaynamaya başlayınca 1 çorba kaşığı gül suyunu ilave edelim karıştırıp oçağın altını kapatıyoruz*Sütlü şerbeti ılınmaya*bırakıyoruz Bu arada cevizleri ince olacak şekilde robottan geçiriyoruz*Süt şerbeti ılınınca büyükçe bir fırın tepsisine güllaç yapraklarını tek tek alıyoruz önce bir kepce süt şerbeti döküyoruz sonra aralara ceviz serpiştirelim Son güllaç yufkasına kadar bu işlemi uyguluyoruz Kalan süt şerbetini güllacın üzerine döküp en az iki saat dinlendiriyoruz Dinlenen güllacımızı*istediğimiz şekilde kesip süsleyerek servis ediyoruz Afiyet olsun