Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gülşen ev hapsini nerede geçiriyor? Avukatı, iddialara yanıt verdi

Gülşen ev hapsini nerede geçiriyor? Avukatı, iddialara yanıt verdi
0
203

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında TCK'nin 216. hususu kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik yahut aşağılama" cürmünden başlatılan soruşturma doğrultusunda müzikçi Gülşen Bayraktar Çolakoğlu, 25 Ağustos Perşembe günü tutuklanmıştı. Çolakoğlu’nun avukatının itirazını pahalandıran nöbetçi İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi, 29 Ağustos Pazartesi günü ünlü müzikçinin "konutu terk etmeme" kaidesiyle tahliyesine karar vermişti.

Hakkında 3 yıla kadar mahpus cezası istemiyle iddianame hazırlanan müzikçi, mahkemenin 'ev hapsi' kararını verdiği gün ikametgahını İstanbul'dan Bodrum'a aldırdığı ileri sürüldü. 21 Ekim'deki duruşmaya kadar Gülşen'in, 'ev hapsi'ni Bodrum'daki meskeninde geçireceği tez edildi.

İddialar gerçek dışı

Gülşen'in avukatı Emek Emre müvekkilinin 'ev hapsi'nin İstanbul'daki meskeni yerine Bodrum'daki meskeninde geçirdiği tarafındaki argümanlara yaptığı yazılı açıklamayla yanıt verdi. Yapılan açıklamada, kelam konusu savların gerçek olmadığı belirtildi.

3 yıla kadar mahpusu isteniyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 48 sayfalık iddianamede ortalarında Bayan ve Demokrasi Vakfı'nın da (KADEM) bulunduğu 702 müşteki yer alıyor.

Gülşen Bayraktar Çolakoğlu'nun savunmasına da yer verilen iddianamede, sanığın "halkı kin ve düşmanlığa tahrik yahut aşağılama” cürmünden 1 yıldan 3 yıla kadar mahpus cezasına çarptırılması isteniyor.

Ne olmuştu?

İmam hatip liselilere yönelik 4 ay evvel sarf ettiği kelamlardan ötürü hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik yahut aşağılama” teziyle soruşturma başlatılan müzikçi Gülşen, 25 Ağustos'ta tutuklanmıştı. Tutuklanması büyük reaksiyon çeken Gülşen, Bakırköy Bayan Cezaevi'ne götürülmüştü. Gülşen'in avukatı Emek Emre tutuklama kararı hakkında "Böyle bir karar çıkmasını beklemiyorduk. Çok üzgünüz. Karar tarz ve yasaya karşıttır. Karara itiraz edeceğiz" demişti.

29 Ağustos'ta hakkında mesken mahpusu isimli kuralıyla tahliye kararı verilen Gülşen'in avukatı Emre, 31 Ağustos'ta mesken mahpusu kararına itiraz etmişti. Mahkeme Gülşen'in talebini reddetmişti.

Gülşen tabirinde ne demişti?

Gülşen tabirinde kelam konusu konserin 30 Nisan 2022 tarihinde Ataşehir’de olduğunu söyleyerek, “Ben 25 yıllık sanatçıyım. Benim müzisyen çalışma arkadaşlarım var. Bu kümeyle birlikte konserlerde sahne alırım. Benim takımımda klavye müzisyeni olarak yer alan Miraç isimli arkadaşımın lakabı imamdır. Ayrıyeten arkadaşlara kendi ortamızda aptal, salak, sapık olarak şakalaşırız. Talihsizlik olarak bu iki söz bir ortaya gelmiştir. Arkadaşımız imam hatipte okumamıştır. Kümede tüm arkadaşlarımın lakabı mevcuttur” dedi.

Konuşmanın konserin hatırlamadığı bir anında olduğunu söyleyen Gülşen, “Muhtemelen müzik ortasında Miraç ile ortamızda geçen konuşmadır. Ben orkestrama hitaben, ‘Beni seyircilerimin ortasında omuzlarınızda taşıyın’ demem üzerine bana orkestra ortasından, ‘Seni imam taşısın’ biçiminde yanıt verince bahse mevzu konuşma ortamızda geçmiştir. Bu konuşma konsere katılanlara ya da medyada hitaben yaptığım bir konuşma değildir. Ben ülkesini seven, fırsat eşitliğine inanan, kimseyi ayırıp örselemeyen bir sanatçıyım. Bu kısa imaj aylar sonra kim tarafından ne maksatla servis edildi bilmiyorum. Lakin provokatif hedefli olarak servis edildiğini düşünüyorum. Aramızdaki esprilerin bu haliyle kamuoyuna yansıması sonucu yanlış anlaşıldığını düşünüyorum” dedi.

İmam hatiplileri kötülemek için bu konuşmayı yapmadığını söyleyen Gülşen, “Ülkenin tüm bedellerine ve hassasiyetlerine hürmetim sonsuzdur. Katiyen atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ayrıyeten yaşanan olayın vakitsiz bir yerde gerçekleşmesi talihsizliktir. Ben memleketimin bütünlüğünü din, lisanı ırk hiçbir halde kategorize etmeden ülkemin bütünlüğünü ve refahını görmek için gayret ediyorum. En yakın arkadaşıma yaptığım esprinin insanları kışkırtıcı bir halde yorumlanmasını kabul etmiyorum. Ben yıllardır tanınan bir beşerim. Şu ana kadar meslek hayatımda rastgele bir kümesi yahut insanı ayırt ya da kategorize etmedim. Şakalaşmanın rastgele bir kümeye yönelik nefret içerikli olarak algılanması beni çok üzmüştür” dedi. Gülşen’in hakimlik sorgusunda verdiği tabirde de emniyet ve savcılıkta verdiği ifadeyi tekrar ettiğini söyleyerek, “Bana muhtaçlığı olan bir çocuğum var. Ben kabahat işlemedim. Bana gereksinim olunan her an gelebilirim. Tutuksuz yargılanmak istiyorum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Özgür bırakılmayı talep ediyorum” sözlerini kullandı.