iltasyazilim
FD Üye
Gümüşhane Yemekleri Gümüşhane'nin Yemek Kültürü,
Geleneksel Gümüşhane Yemekleri , Gümüşhane Mutfağı ,
Gümüşhane Yemeklerinin Özellikleri,
Gümüşhane ’nin yemek kültürü çok eskiye dayanmaktadır Bugüne dek Gümüşhane ’nin yemek yemek kültürü hakkında kapsamlı bir araştırma yapılmamıştır Fakat bugün mutfaklarındaki genişlik,tat ve hamaratlık kültürün fazla eskilere dayandığını göstermektedir
Çorbalar; Mantı Çorbası, Tatlı Çorbası, Un Herlesi Çorbası, Gavut Çorbası, Yavan Çorbası, Doduk Çorbası, Fırfır Çorbası, Dırma Çorbası, Gendime Çorbası, Erişte Çorbası, Arpa Yarması Çorbası, Zuluflu Çorbası, Sebze Et ve Öteki Yemekleri Pağla Denlisi, Borani, Lemis, Fıtfıt Haşılı, Patates Kavurması, Muhla, Yergök Dolması, Sütlü Haşıl, Evelik Dolması, Kalem Dolması, Lor Dolması, Ekşili Dolma, Ekmek Aşı, Çırtma Fasulye, Kaygana, Kete, Pancar Kavurması, Pişi, Tava Lemisi, Zırıhta, Lahana Dolması, Yalancı Dolma, Güveç, Su Böreği, Paparna, Toğala Kuymağı, Hıngel, Galıya, Karın Kaymağı Tatlılar Erişte Tatlısı, Asude Kuymağı, Kara Helva, Burma, Tel Helvası, Lalanga, Aşure, Cevizli Börek, Musta Tatlısı, Fışkıl Tatlısı, Sütlaç, Herle, Köme, Gaysefe, Tel Kadayıf *
Geleneksel Gümüşhane Yemekleri , Gümüşhane Mutfağı ,
Gümüşhane Yemeklerinin Özellikleri,
Gümüşhane ’nin yemek kültürü çok eskiye dayanmaktadır Bugüne dek Gümüşhane ’nin yemek yemek kültürü hakkında kapsamlı bir araştırma yapılmamıştır Fakat bugün mutfaklarındaki genişlik,tat ve hamaratlık kültürün fazla eskilere dayandığını göstermektedir
Çorbalar; Mantı Çorbası, Tatlı Çorbası, Un Herlesi Çorbası, Gavut Çorbası, Yavan Çorbası, Doduk Çorbası, Fırfır Çorbası, Dırma Çorbası, Gendime Çorbası, Erişte Çorbası, Arpa Yarması Çorbası, Zuluflu Çorbası, Sebze Et ve Öteki Yemekleri Pağla Denlisi, Borani, Lemis, Fıtfıt Haşılı, Patates Kavurması, Muhla, Yergök Dolması, Sütlü Haşıl, Evelik Dolması, Kalem Dolması, Lor Dolması, Ekşili Dolma, Ekmek Aşı, Çırtma Fasulye, Kaygana, Kete, Pancar Kavurması, Pişi, Tava Lemisi, Zırıhta, Lahana Dolması, Yalancı Dolma, Güveç, Su Böreği, Paparna, Toğala Kuymağı, Hıngel, Galıya, Karın Kaymağı Tatlılar Erişte Tatlısı, Asude Kuymağı, Kara Helva, Burma, Tel Helvası, Lalanga, Aşure, Cevizli Börek, Musta Tatlısı, Fışkıl Tatlısı, Sütlaç, Herle, Köme, Gaysefe, Tel Kadayıf *