iltasyazilim
FD Üye
Gümüşhane Zulufu Tarifi İçin Malzemeler
*3 çorba kasesi kuru yeşil fasulye
*1 çorba kasesi buğday
*1 soğan
*2 parça kemikli et
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay bardağı sıvı yağ
Gümüşhane Zulufu Tarifi Yapılışı
Önce fasulye kısık ateşte yarım saat haşlanır sonra tencerede bir çay bardağı sıvı yağla soğan sotelenir salçalarımız ilave edip kavrulduktan sonra kemiklerimiz koyulup sotelenir ve buğdayımız fasulyemiz ilave edilip 1 litre suyumuzu ilave edilip düdüklü tenceremizin ağzını kapatılıp kısık ateşte 45 saat pişirilirÜzerine pul biber serpiştirip servis yapabilirsiniz
Tadına bayılacaksınız bana teşekkür edeceksiniz, leziz ve zengin bir yemek
*3 çorba kasesi kuru yeşil fasulye
*1 çorba kasesi buğday
*1 soğan
*2 parça kemikli et
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay bardağı sıvı yağ
Gümüşhane Zulufu Tarifi Yapılışı
Önce fasulye kısık ateşte yarım saat haşlanır sonra tencerede bir çay bardağı sıvı yağla soğan sotelenir salçalarımız ilave edip kavrulduktan sonra kemiklerimiz koyulup sotelenir ve buğdayımız fasulyemiz ilave edilip 1 litre suyumuzu ilave edilip düdüklü tenceremizin ağzını kapatılıp kısık ateşte 45 saat pişirilirÜzerine pul biber serpiştirip servis yapabilirsiniz
Tadına bayılacaksınız bana teşekkür edeceksiniz, leziz ve zengin bir yemek