Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gun metal

Gun metal
0
99

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Transformers Bu oyunu ilk oynamaya başladığım an aklıma gelen, eskiden deli gibi izlediğim cizgi film Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama her oyun incelemesine başladığım zaman mutlaka birşeyle kıyaslıyorum veya benzetiyorum oyunları Cunku ceşit sayısı arttıkca artık herşey birbirini tekrar etmeye başlıyor Gun Metal, ozgun bir fikre sahip bir oyun değil Cunku robotların ucaklara donuşmesi, daha geniş bir şekilde yıllar once ele alınmış bir olaydı Hatta daha onceden sadece ucaklara değil, envai ceşit araca donuşebilmekteydiler robotlar

Bu oyunda da medeniyet kotu istilacıların akınına uğramış Havoc Suit adında bir robot, tek kurtuluş yolu olarak bilinmekte Bu 10 metre uzunluğunda, cephanelik tadında bir robot Hem robot hem de jet diyebiliriz aslında Tek bir tuşla jet olup ucabiliyor, yine aynı tuşla robota donuşebiliyorsunuz Eğer havada robota donuşurseniz de, bir daha ucak olamıyorsunuz, artık hurdacıya mı satılırsınız cope mi atılırsınız bilemem

imagesgunmetal5b09a1861441a

imagesgunmetal5b09a1872906e

Aslında oyun acaip eğlenceli Bir o kadar da hızlı ve saf bir aksiyon sunuyor bize Amacımız sadece radarımızda gosterilen hedefleri yok etmek Bazen koruma gorevleri de veriliyor Genelde gorevlerde zaman sınırlaması oluyor Mesela, medeniyet icin onemli bir alan saldırıya uğruyor Hemen sizin silahlarınızı hazırlayıp olay mahaline gitmeniz gerekli Tabi zaman kaybetmeden de duşmanı halletmeniz de gerekiyor Yoksa onlar sizden once onemli olan alanı yok ediyorlar Ama bu biraz zor oluyor Herşey oyle hızlı olup bitiyor ki, siz ne olduğunu anlamıyorsunuz bile Ama oyuna alıştığınız zaman, acaip eğleneceğinizden eminim

Oyunda bir dolu roket ve silah ceşidiniz var Ufak silahlardan dev roketlere kadar Gerci robotun ufak silahı bile bir insan boyutunda ama neyse Robotken Mouse 1 ve 2 tuşlarıyla ateş edebiliyorsunuz İkinci tuş roket ve diğer buyuk silahlar icin kullanılmakta E tuşu ile de silah değiştirebiliyorsunuz Secenekleriniz arasında sizi tatmin edecek bir silah mutlaka bulacaksınız, urun yelpazesi oldukca geniş Her bolumun başında silahlarınızı secip oyle başlıyorsunuz Bolum ortasında falan cephaneye ihtiyacınız olursa, sağda solda bulunan ceşitli istasyonlardan cephane ve ek silah alabiliyorsunuz

Gitmeniz gereken heryer radarınızda gosterilmekte zaten O yuzden sorun yaşamıyorsunuz pek Zaten kontrollerin de kolay olması, sizin zorlanmamanız anlamına geliyor Az sayıda tuş ile cok sayıda hareket yapmak, artık oyunlarda moda olmaya başladı Bir oyunun icinde ucak kelimesi gectiğinde, onlarca duğme de akıllara geliyordu ama artık oyle olmuyor Hele bu oyunda hic oyle olmuyor Q tuşu, oyunda en cok kullanacağınız tuş Cunku bu transform olmanıza yarıyor Robot veya jet olabiliyorsunuz her istediğiniz zaman Bu fazla zaman almayan bir hareket Her iki durumda da mouse ile yon tayini yapıyorsunuz Jeti kullanmak biraz daha zor ama alışmak cok kolay Yine de yerden yeterli derecede yuksek olmaya dikkat edin

Boyle bir oyundan sadece eğlence değil, ufak detaylara dikkat edilmesini de beklerdim Mesela size gorevlerinizi veren kişi oldukca klişe bir ses tonuna sahip Hic mi askerler arasında yumuşak sesli birisi yok acaba Nedense Amerikan askerleri bu sert ses ile ozdeşleşmişler Ayrıca sokak ağzı ile konuşmaları da cabası Bu oyunda hic hoşuma gitmedi bu ses tonu Ayrıca oyun sadece birşeyleri yok etmek uzerine kurulu Bir sure sonra baygınlık gecirebilirsiniz Bazen de zamanınız anında doluveriyor Cunku geriye doğru sayan bir sayacınız yok Korunması gereken bir alanda duşmana ateş ederken eğer hedefi bulmayan bir roket olursa, hele bir de havadaysanız bu roket korunması gereken alana carpıyor ve gorev başarısız olabiliyor İnsanın canını sıkıyor bu da Emekleriniz boşa gidiyor bir anda

Grafik olarak oyundan cok şey bekleyebilirsiniz Aslen Xbox oyunu olan Gun Metal, PC icin de oldukca sağlam işler cıkartıyor Nvidia'nın ozel dili olan CG ile yapılmış oyun Bu nedenle her yeri Nvidia kokuyor Bir kere cevrede gorduğunuz herşeye zarar verebiliyorsunuz Hem de tamamen gercek bir şekilde Ağaclar yanıyor, binalar yıkılıyor, otlar bastıkca duzleşiyor Herşey gercek hayattaki gibi yapılmış Başta ışık efektleri olmak uzere, oyundaki efektler de harika yapılmış Patlama efektleri goz dolduruyor Guneşe doğru uctuğunuzda, gercekten de goz alıcı ışık efektleri ile karşılaşıyorsunuz

Robot grafikleri de cok ustun Her detayına dikkat edilmiş, hicbir ayrıntı atlanmadan cizilmişler Sistem icin iyi olmasa da, gozlerimiz icin bir zevk adeta Poligon sayısı olarak da acaip comert davrandıkları kesin Robotların buyukluğu bile oyuna cok hoş aktarılmış Etrafta minik minik insanlar koşuştururken, siz dev gibi robotla etrafta koşuşturuyorsunuz Cok eğlenceli oluyor bu Ama oyunda sizden daha gelişmiş robotların ve jetlerin olduğunu da hatırlatmak isterim

Seslendirme olarak oyunu pek beğenmedim diyebiliriz Zaten oyun Nvidia koktuğundan, ve bu isim de sadece grafik icin birşeyler ifade ettiğinden, sesler icin aynı kaliteden bahsetmek imkansız Oyun cok kalabalık ve gurultulu oluyor Onlarca ucak veya robot birbiriyle kapıştığı zaman, ciuv ciuvdiye heryer roket sesi doluyor İnsanın başını ağrıtıyor Arada bir de sizin gorevlerinizi hatırlatan ve koordinatları veren adamın da konuşması girince, iyicene laf salatası oluşuyor Bu nedenle sesler bana pek de başarılı gelmedi Ucağın ucuşunda bile gercekten bir ucakla, hatta guclu bir ucakla uştuğunuzu belirten sesler kullanılmamış Muzikler de oldukca gucsuzler Pek kendilerini belli edemiyorlar Bazen oyundan soğuduğunuz zaman arkada biryerlerde muzik caldığını anlıyorsunuz

Oyunun grafiklerinin ozel olması, sisteminin de ozel olması anlamına geliyor Bir kere bu oyunu Geforce MX'lerle oynamayı denemeyin bile Orta detaylarda duzgun bir şekilde oynamak icin Geforce 4 Ti4200 olması şart Ama bu karttan daha iyilerinin olması, oyunu tam performans ve detaylarda oynamanız icin şart Bakın dikkat edin, oyun MX'lerde calışmaz demiyorum Kasar diyorum, zevksiz olur diyorum Ben burada satırlarca yazı yazdıktan sonra yorumlarda yazılanlardan bıktığım icin burada bunu belirtme gereği duydum

Transformers fanatikleri icin iyi bir oyun Konsol oyunlarından hoşlananlar icin de aynı şekilde eğlenceli bir oyun Aksiyon dolu, oldukca hızlı, ama biraz zor bir oyun Bu nedenle herkese hitap etmeyebilir Alırken sisteminizin yeterliliğini kontrol etmeyi unutmayın İyi oyunlar dilerim

858,498Konular
982,047Mesajlar
30,025Kullanıcılar
emre0544Son üye
Üst Alt