Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gun metal

Gun metal
0
141

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Transformers Bu oyunu birincil oynamaya başladığım lahza aklıma gelen, önceden deli gibi izlediğim çizgi film Dikkat ettiniz mi bilmiyorum lakin her oyun incelemesine başladığım süre mutlaka birşeyle kıyaslıyorum veya benzetiyorum oyunları Çünkü çeşit sayısı arttıkça artık herşey birbirini her yerde etmeye başlıyor Gun Metal, özgün bir fikre sahip bir oyun yok Çünkü robotların uçaklara dönüşmesi, daha geniş bir şekilde yıllar önce ele gücenmiş bir olaydı Hatta daha evvelden yalnızca uçaklara değil, envai çeşitlilik araca dönüşebilmekteydiler robotlar

Bu oyunda da medeniyet fena istilacıların akınına uğramış Havoc Suit adında bir robot, tek kurtuluş yolu olarak bilinmekte Bu 10 metre uzunluğunda, cephanelik tadında bir robot Ayrıca robot ayrıca de jet diyebiliriz gerçekte Tek bir tuşla jet olup uçabiliyor, tekrar benzer tuşla robota dönüşebiliyorsunuz Eğer havada robota dönüşürseniz de, yeniden uçak olamıyorsunuz, bundan böyle hurdacıya mı satılırsınız çöpe mi atılırsınız bilemem

Sahiden oyun acaip eğlenceli Bir o kadar da hızlı ve saf bir aksiyon sunuyor bize Amacımız yalnızca radarımızda gösterilen hedefleri imha etmek Bazen koruma görevleri de veriliyor Başlıca görevlerde zaman sınırlaması oluyor Mesela, medeniyet için önemli bir bölge saldırıya uğruyor Anında sizin silahlarınızı hazırlayıp durum mahaline gitmeniz zorunlu Bağlı zaman kaybetmeden de düşmanı halletmeniz de gerekiyor Yoksa onlar sizden önce manâlı olan alanı değil ediyorlar Fakat bu birazcık baskı oluyor Herşey öyle hızlı olup bitiyor ama, siz ne olduğunu anlamıyorsunuz bile Ama oyuna alıştığınız süre, acaip eğleneceğinizden eminim

Oyunda bir doymuş roket ve tabanca çeşidiniz var Ufak silahlardan dev roketlere kadar Yine De robotun küçük silahı bile bir insan boyutunda fakat neyse Robotken Mouse 1 ve 2 tuşlarıyla ateş edebiliyorsunuz İkinci tuş roket ve öteki büyük silahlar için kullanılmakta E tuşu ile de tabanca değiştirebiliyorsunuz Seçenekleriniz aralarında sizi tatmin edecek bir tabanca mutlaka bulacaksınız, ürün yelpazesi epeyce geniş Her bölümün başında silahlarınızı seçip pek başlıyorsunuz Bölüm ortasında falan cephaneye ihtiyacınız olursa, sağda solda yer alan dağıtılmış istasyonlardan cephane ve ilave tabanca alabiliyorsunuz

Gitmeniz gereken heryer radarınızda gösterilmekte zaten O yüzden sorun yaşamıyorsunuz pek Zaten kontrollerin de kolay olması, sizin zorlanmamanız anlamına geliyor Az sayıda tuş ile çok sayıda hareket gerçekleştirmek, bundan böyle oyunlarda moda olmaya başladı Bir oyunun içinde uçak kelimesi geçtiğinde, onlarca düğme de akıllara geliyordu fakat artık böylece olmuyor Hele bu oyunda hiç o kadar olmuyor Q tuşu, oyunda en çok kullanacağınız tuş Çünkü bu transform olmanıza yarıyor Robot veya jet olabiliyorsunuz her istediğiniz süre Bu artı zaman almayan bir hareket Her iki durumda da mouse ile yön tayini yapıyorsunuz Jeti göstermek biraz daha baskı fakat alışmak çok basit gerçi yerden tatmin edici derecede yüksek olmaya uyarı edin

Böyle bir oyundan sadece ziyafet yok, minik detaylara uyarı edilmesini de beklerdim Mesela size görevlerinizi veren kişi oldukça klişe bir ses tonuna sahip Hiç mi askerler aralarında yumuşak sesli birisi değil acaba Nedense Amerikan askerleri bu sert ses ile özdeşleşmişler Hem sokak ağzı ile konuşmaları da cabası Bu oyunda hiç hoşuma gitmedi bu ses tonu Hem oyun sadece birşeyleri yok etmek üzerine kurulu Bir vakit sonra baygınlık geçirebilirsiniz Bazen de zamanınız hemencecik doluveriyor Çünkü geriye sayan bir sayacınız yok Korunması gereken bir alanda düşmana ateş ederken eğer hedefi bulmayan bir roket olursa, hele dahası havadaysanız bu roket korunması gereken alana çarpıyor ve görev başarısız olabiliyor İnsanın canını sıkıyor bu da Emekleriniz boşa gidiyor aniden

Grafik olarak oyundan fazla şey bekleyebilirsiniz Aslen Xbox oyunu olan Gun Metal, PC için de oldukça sağlam işler çıkartıyor Nvidia'nın özel dili olan CG ile üretilmiş oyun böylece her yeri Nvidia kokuyor bir defa çevrede gördüğünüz herşeye hasar verebiliyorsunuz Ayrıca de en ince ayrıntısına kadar gerçek bir şekilde Ağaçlar yanıyor, binalar yıkılıyor, otlar bastıkça düzleşiyor Herşey hakiki hayattaki gibi üretilmiş Başta ışık efektleri elde etmek üzere, oyundaki efektler de fantastik yapılmış Patlama efektleri göz dolduruyor Güneşe dürüst uçtuğunuzda, doğrusu de cazibeli ışık efektleri ile karşılaşıyorsunuz

Robot grafikleri de çok üstün Her detayına dikkat edilmiş, hiçbir detaylar atlanmadan çizilmişler Sistem için iyi olmasa da, gözlerimiz için bir şımartma az daha Poligon sayısı olarak da acaip eli bol davrandıkları belirlenmiş Robotların büyüklüğü bile oyuna çok hoş aktarılmış Etrafta minik minik millet koşuştururken, siz dev gibi robotla etrafta koşuşturuyorsunuz Çok eğlenceli oluyor bu Fakat oyunda sizden daha gelişmiş robotların ve jetlerin olduğunu da andırmak isterim

Seslendirme olarak oyunu pek beğenmedim diyebiliriz Zaten oyun Nvidia koktuğundan, ve bu ad de sadece grafik için birşeyler açıklama ettiğinden, sesler için benzer kaliteden dile getirmek imkansız Oyun çok kalabalık ve şamatacı oluyor Onlarca uçak veya robot birbiriyle kapıştığı zaman, ciuv ciuvdiye heryer roket sesi doluyor İnsanın başını ağrıtıyor Arada üstelik sizin görevlerinizi hatırlatan ve koordinatları veren adamın da konuşması girince, iyicene söz salatası oluşuyor bu nedenle sesler bana pek de başarılı gelmedi Uçağın uçuşunda bile sahiden bir uçakla, hatta enerjik bir uçakla uştuğunuzu gösteren sesler kullanılmamış Müzikler de oldukça güçsüzler Öyle kendilerini kesin edemiyorlar Bazen oyundan soğuduğunuz vakit arkada biryerlerde müzik çaldığını anlıyorsunuz

Oyunun grafiklerinin özel olması, sisteminin de özel olması anlamına geliyor bir defa bu oyunu Geforce MX'lerle oynamayı denemeyin bile Orta detaylarda akıcı bir şekilde oynamak için Geforce 4 Ti4200 olması şart Lakin bu karttan daha iyilerinin olması, oyunu bütün performans ve detaylarda oynamanız için şart Bakın uyarı edin, oyun MX'lerde çalışmaz demiyorum Kasar diyorum, zevksiz olur diyorum Ben burada satırlarca yazı yazdıktan daha sonra yorumlarda yazılanlardan bıktığım için burada bunu belirtme gereği duydum

Transformers fanatikleri için iyi bir oyun Konsol oyunlarından hoşlananlar için de aynı şekilde eğlenceli bir oyun Aksiyon batmış, oldukça süratli, ama azıcık zorlama bir oyun bu nedenle herkese hitap etmeyebilir Alırken sisteminizin yeterliliğini denetim etmeyi unutmayın İyi oyunlar dilerim *