Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gunahtan Vazgecmek!!!!

Gunahtan Vazgecmek!!!!

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Hazreti Ali RA namaz kılmağa Kûfe mescidine gelmiş, atı var yanında Hizmetçisi de var İkisi beraber namaz kılacaklar Orda birisini görmüşler, Mübârek şunu tutuver!demişler Hayvanın yularını eline tutuşturmuş Hazreti Ali Efendimiz İçeri girmişler Namazı kılmışlar Çıkarken kesesini çıkarmış, beş dirhem bahşiş ayırmış Tutuverdi ya adam; eh onu taltif etmek için beş dirhem avucuna ayırmış Verecek çıkınca

Ama dışarda bakmış, adam yok Hayvan da yok Allah Allah Biraz bakınmışlar, hayvanı bulmuşlar; öbür tarafta duruyor ama, yular takımının dizginini çalmış adam, almış götürmüş Hayvanı çalamamış ama, yularını çalmış Bu sefer elindeki parayı hizmetçisine vermiş, Git çarşıdan bir yular al!demiş

Biraz sonra hizmetçisi bir yularla gelmiş Aaa, bakmışlar, kendi malları olan yular Ne oldu?demiş Yularcıya gittim almak için Ondan aldımdemiş

Az önce birisi getirmiş bunu, ona satmış Kaça satmış? Beş dirheme satmış Yâhu bu bizim malımız!deyince de, Hadi kârımı almayayım, bari hırsıza verdiğimi ver!demiş Beş dirhemi dükkâncıya vermiş Dükkâncı da çalıntı malı kâr etmeden sahibine iade etmiş

Beş dirhem meselesi böyle denk düşünce, Hazreti Ali Efendimiz demiş ki: Toplanmış herkes, meraklı taifesi her zaman böyle toplanır Ey cemaat, bakın burda büyük bir ibret var! Şimdi ben bu hırsıza cebimden beş dirhemi çıkartıp bahşiş olarak, helâlinden, gönlüm râzı olarak verecektim Sabretseydi beş dirhemi alacaktı Ama sabretmedi, ne aldı? Gene beş dirhem aldı Helâlinden almadı, haramından aldı Çaldı, götürdü sattı, beş dirhemi aldı, kaçtı Neticede beş dirhem alacaktı, beş dirhem aldı Allah beş dirhem almasını yazmış, beş dirhem aldı

Yalnız, iki yol göstermiş Allah: Bir helâl yol, bir haram yol Sabretseydi helâlinden beş dirhem alacaktı Sabretmedi, hırsızlık yaptı, gene beş dirhem aldı Rızkı, nasibi beş dirhem O günki rızkı geldi ama, helâlden gelmedi haramdan geldi Yol iki tane ama, sonuç aynı, sonuç değişmiyordemiş

Hazreti Ali Efendimiz'in kesesine bakacak olursak, Hazreti Ali Efendimiz'in kesesinde de değişen bir şey yok: O beş dirhemi çıkarttı, zâten bahşiş olarak verecekti Ama niyetine göre sevap aldı Beş dirhem onun kesesinden çıktı, dükkâncının eline verilmiş oldu Dükkâncıda da değişen bir şey yok: Ötekisine beş dirhemi verdi, satın aldı; berikisine beş dirheme sattı Ama ne oluyor; insanlar yaptıkları işlerle ya sevap kazanıyorlar, ya günah kazanıyorlar Kader değişmiyor ama, kazancın cinsine göre günah veya sevap alıyor; cennet veya cehennem oluyor, aziz ve muhterem kardeşlerim!

Yusuf AS sabretti, harama tevessül etmedi, yanaşmadı, hapsi tercih etti; Allah da o nikâhı nasib etti O kadınla evliliği bu sefer normal yoldan, anlı şanlı, düğünlü dernekli nasib etti Şimdi biz bu misâli niçin anlattık? İnsanın kendisini harama karşı tutmasına misâl olarak anlattık Yâni, insanoğlunun karşısına fırsatlar gelir Canı da ister, nefsi de ister Uzansa alacak, kopartacak elmayı ama, Koparmamam lâzım, bu elma haram!diye o elmayı koparmaz, başka yerden birisi bir tabak elma getirir Onun nasibinde varsa elma yemek, değişmez ama, insanın harama karşı kendisini tutması lâzım! Böyle yaparsa, Allah o kulu sever

Şimdi Allah'ın sevdiği şeyler soru şeklinde karşımıza geliyor Bunları bilin diye söylüyorum Kendimize tutacağız, harama göz çevirmeyeceğiz Kendimizi tutacağız, harama kulak vermeyeceğiz Kendimizi tutacağız, harama destek vermeyeceğiz Kendimizi tutacağız, haram olan yere adımımızı atmayacağız

Takvâ dediğimiz şey nedir? Ne diyor Allahu Teâlâ Hazretleri Kur'anı Hakim'inde, bismillâhir rahmânir rahîm:

(Yâ eyyühellezîne âmenû kütibe aleykümüs sıyâm, kemâ kütibe alellezîne min kabliküm lealleküm tettekn) Ey iman edenler! Daha önceki ümmetlere farz kılındığı gibi, oruç size farz kılındı, boynunuza vazife olarak yazıldı; tâ ki, takvâ sahibi olmayı öğrenesiniz, takvâyı öğrenesinizİşte takvâ Bir günahı yapacakken yapmamak, sakınmak

Burda da onu soruyor Allahu Teâlâ Hazretleri: Hiç böyle beni hatırlayıp, benim gazabımı düşünüp de bir günahtan kendini çektin mi?Çekmeyi öğreneceğiz İrademizi, terbiyemizi alacağız, ramazanda aldığımız bu terbiyeyi hayatımızda tatbik edeceğiz Harama el uzatmayacağız, harama bakmayacağız, haramı söylemeyeceğiz, haramı yemeyeceğiz, harama doğru adım bile atmayacağız

DÜSÜNEN İNSANLAR İCİN!!!!

858,467Konular
981,174Mesajlar
29,538Kullanıcılar
buraksenSon üye
Üst Alt