Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Günde 200 tepsi üretiliyor! Mor baklava Erzurum'un meşhur kadayıf dolmasını salladı

Günde 200 tepsi üretiliyor! Mor baklava Erzurum'un meşhur kadayıf dolmasını salladı
0
54

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
DbWnx_1618248247_274.jpg

Şeker hastalarına özel olarak üretilen mor baklavalar, Erzurum'un meşhur baklavası olan kadayıf dolmasını geçerek yoğun ilgi gördü.

Malatya'da satışa sunduğu baklavalarla ilke imza atan Erzurum’daki 29 yaşındaki Selami Atiş ahududu, incir, kırmızı lahana gibi mor sebze ve meyve özlerini kullanarak şeker hastalarında herhangi bir yükselmeye neden olmayan mor baklavasıyla rağbet görüyor. Meyvelerden oluşan şerbetle ortaya çıkan mor baklavaların daha şimdiden Erzurum’un meşhur kadayıf dolmasını geçeceği öne sürülüyor. Günde 200 tepsi mor baklava yaptıklarını dile getiren Atiş, Ramazan Bayramı siparişlerini de aldıklarını belirtti.

88KBf_1618248603_1059.jpg

Erzurum’da ilk mor baklavayı yapan firma olduklarını kaydeden Selami Atiş, “Mor baklavamızın ununda mor meyve ve sebzeler yer alıyor. Böğürtlen, vişne, siyah havuç, karalahana gibi meyve ve sebzeler kullanılıyor. Diğer tatlıcılardan ayıran özelliğimiz, diğer arkadaşlar içine normal baklava şerbeti kullanıyor. Biz şerbetini mor meyvelerden yapıyoruz. Ramazan öncesi siparişlere yetişmekte gerçekten zorluk çekiyoruz. Müşterilerimiz yedikçe beğeniyor baklavamızı. Diyabet hastalarına da yararlı. Günlük 200 tepsi yapıyoruz. Özellikle bayram siparişlerimizi şimdiden aldık. Geçen sene siparişleri yetiştirmekte güçlük çekmiştik. Bu sene önceden siparişlerimizi alıp hazırlığımızı yapıyoruz bayrama” dedi.

50irl_1618248887_1707.jpg

Mor baklavada çeşitleri çoğalttıklarını belirten Atiş, “Son iki yıldır soğuk baklava rağbet görmekte. Çeşitlendirdik baklavalarımızı. İşimizi özene bezene yapıyoruz. Bizce kadayıf dolmasını geçer. Erzurum kadayıf dolmasını geçer. Çünkü çok önemli ölçüde şeker hastalarımız var. Onlarda mor baklava tercih ediyorlar” diyerek sözlerine devam etti.
 
858,506Konular
983,000Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt