nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Hayat boyu uyumlu süt içmenin önemine değinen uzmanlar, kalsiyum kaynağı sütün çocukluk ve ergenlikte sağlıklı gelişim için fazla manâlı olduğunu belirtiyor Uzmanlar, ilerleyen yaşlarda ise sütün sağlığın korunmasında büyük bir menfaat sağladığına uyarı çekiyor*
Çocukluk döneminden itibaren uyumlu süt tüketimi ile sağlıklı bir bedene sahip olunabileceğini vurgulayan uzmanlar, kalsiyumun kemik sağlığı için önemine dikkat çekiyor Uzmanlar, kemiklerin yapı taşı olan kalsiyum açısından en varlıklı ve vücutta kullanılabilirliği en yüksek beslenme olan sütün her gün düzenli olarak tüketilmesini öneriyor
*
Gelişme çağındaki çocukların daha dinç kemik yapısına ulaşabilmesi için yeterli miktarda kalsiyum ve mineral almaları gerektiğini gösteren Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sıhhat Bilimleri Fakültesi Besin ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof Dr Neriman İnanç, daha ileri yaşlarda içilen sütün ise osteoporoz (kemik erimesi) riskini azalttığını söyledi
*
Çoğaltma çağında ve erginlik döneminde günde 2 bardak tüketilmeli
*
Bilhassa artma çağı (6 – 10 yaş) ve ergenlik döneminde (10 – 18 yaş) gelişimin dinç bir şekilde tamamlanması için zorunlu vitamin ve minerallerin uyumlu olarak alınması gerektiğine değinen İnanç, dinç sütte, çocukların zihinsel ve maddi gelişiminde gereklilik duyulan beslenme öğelerinin bulunduğunu ifade etti Sütün içeriğindeki kalsiyumun doruk uzamasında etkisi olduğunu belirten Inanç, Amerika ’da 9 buçuk yaş ortalaması ile 122 çocuk aralarında yapılan araştırmada düzenli süt tüketen çocukların 3 yılın sonunda yaşıtlarına tarafından 2 ile 3 santimetre aralarında daha uzun olduğunu vurguladı İnanç bunun yanında, sütün içeriğindeki kalsiyum, fosfor ve kazein aracılığı ile diş çürüklerini önleme etkisi olduğu iletti
*
Hamilelikte de anne ve sağlığı için süt tüketilmesi öneriliyor
*
Hamilelik dönemine ilişkin yorumlarda yer alan İnanç “Annenin sağlığı ve beslenmesi, bebeğin büyümesi, sağlıklı olması, ruhsal, fiziki ve zihinsel yönden gelişmesi için büyük ağırlık taşıyor Annenin kalsiyum depolarının yetersiz olması durumunda bebek ve anne çoğu sağlık sorunu ile karşılaşabilir biçiminde konuştu
*
50 yaş üzeri bay ve bayanlarda osteoporozdan korunmak için de süt durum
*
İlerleyen yaşlarda süt düzenli içilmediğinde kemiklerdeki kalsiyumun beden kadar kullanılmaya başladığını kaydeden İnanç, “Bu durum kalsiyum eksikliğinden kaynaklanan ve kemik kaybı olarak bilinen osteoporoza niçin olmaktadır Bu riski azaltmanın en kolay ve en içten yolu da her yaşta düzenli olarak süt içilmesidir dedi
*
Günümüzde 50 yaş ve üstü kadınların yüzde 50 ’sinde menopoz ile birlikte osteoporoz belirtilerinin de görüldüğüne uyarı çeken İnanç, uyumlu alıştırma yapılmasının, tatmin edici kalsiyum ve D vitamini alınmasının bu sıkıntının giderilmesinde büyük önemi olduğuna değindi Neriman İnanç, osteoporoz hastalarının yüzde 80 ’inin kadınlardan oluştuğunu, fakat bu hastalığın sadece kadınlarda görülmediğini, 50 yaş ve üzeri erkeklerin yüzde 25 ’inin de osteoporoz hastası olduğunu belirtti
*
Çocukluk döneminden itibaren uyumlu süt tüketimi ile sağlıklı bir bedene sahip olunabileceğini vurgulayan uzmanlar, kalsiyumun kemik sağlığı için önemine dikkat çekiyor Uzmanlar, kemiklerin yapı taşı olan kalsiyum açısından en varlıklı ve vücutta kullanılabilirliği en yüksek beslenme olan sütün her gün düzenli olarak tüketilmesini öneriyor
*
Gelişme çağındaki çocukların daha dinç kemik yapısına ulaşabilmesi için yeterli miktarda kalsiyum ve mineral almaları gerektiğini gösteren Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sıhhat Bilimleri Fakültesi Besin ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof Dr Neriman İnanç, daha ileri yaşlarda içilen sütün ise osteoporoz (kemik erimesi) riskini azalttığını söyledi
*
Çoğaltma çağında ve erginlik döneminde günde 2 bardak tüketilmeli
*
Bilhassa artma çağı (6 – 10 yaş) ve ergenlik döneminde (10 – 18 yaş) gelişimin dinç bir şekilde tamamlanması için zorunlu vitamin ve minerallerin uyumlu olarak alınması gerektiğine değinen İnanç, dinç sütte, çocukların zihinsel ve maddi gelişiminde gereklilik duyulan beslenme öğelerinin bulunduğunu ifade etti Sütün içeriğindeki kalsiyumun doruk uzamasında etkisi olduğunu belirten Inanç, Amerika ’da 9 buçuk yaş ortalaması ile 122 çocuk aralarında yapılan araştırmada düzenli süt tüketen çocukların 3 yılın sonunda yaşıtlarına tarafından 2 ile 3 santimetre aralarında daha uzun olduğunu vurguladı İnanç bunun yanında, sütün içeriğindeki kalsiyum, fosfor ve kazein aracılığı ile diş çürüklerini önleme etkisi olduğu iletti
*
Hamilelikte de anne ve sağlığı için süt tüketilmesi öneriliyor
*
Hamilelik dönemine ilişkin yorumlarda yer alan İnanç “Annenin sağlığı ve beslenmesi, bebeğin büyümesi, sağlıklı olması, ruhsal, fiziki ve zihinsel yönden gelişmesi için büyük ağırlık taşıyor Annenin kalsiyum depolarının yetersiz olması durumunda bebek ve anne çoğu sağlık sorunu ile karşılaşabilir biçiminde konuştu
*
50 yaş üzeri bay ve bayanlarda osteoporozdan korunmak için de süt durum
*
İlerleyen yaşlarda süt düzenli içilmediğinde kemiklerdeki kalsiyumun beden kadar kullanılmaya başladığını kaydeden İnanç, “Bu durum kalsiyum eksikliğinden kaynaklanan ve kemik kaybı olarak bilinen osteoporoza niçin olmaktadır Bu riski azaltmanın en kolay ve en içten yolu da her yaşta düzenli olarak süt içilmesidir dedi
*
Günümüzde 50 yaş ve üstü kadınların yüzde 50 ’sinde menopoz ile birlikte osteoporoz belirtilerinin de görüldüğüne uyarı çeken İnanç, uyumlu alıştırma yapılmasının, tatmin edici kalsiyum ve D vitamini alınmasının bu sıkıntının giderilmesinde büyük önemi olduğuna değindi Neriman İnanç, osteoporoz hastalarının yüzde 80 ’inin kadınlardan oluştuğunu, fakat bu hastalığın sadece kadınlarda görülmediğini, 50 yaş ve üzeri erkeklerin yüzde 25 ’inin de osteoporoz hastası olduğunu belirtti
*