Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Güne Yorgun Başlamanın nedenleri

Güne Yorgun Başlamanın nedenleri
0
48

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Güne Halsiz Başlamanın nedenleri bezginlik gün içerisinde aralıksız yorgunluk ve uykusuzluk çekiyorum, Güne Halsiz Başlamanın Nedeni, Güne Bitap Başlamanın Nedeni Nedir, Güne Bezginlik başlıyorum, güne bitap başlıyorum sebebi nedir, halsizlik ve bitap kalkıyorum yatakdan, surekli takâtsizlik ve uykusuzluk 1548350682 1548350682 guneyorgunbaslamaninnedenleri5c4f9ed5b4742guneyorgunbaslamaninnedenleri5c4f9ed5b4742 guneyorgunbaslamaninnedenleri5c4f9ed5b4742 Sabahları bitkin ve bitkin uyanıyorsanız, yeteri dek uyumanıza rağmen uykunuzu iyi alamadığınızı düşünüyorsanız ve bütün vucudunuz ağrıyorsa bu koşul “Fibromiyalji sendromu (FMS) adı bahşedilen yumuşak doku romatizmasına sinyâl ediyor olabilir Uz Dr Demet Tekdöş Demircioğlu, fibromiyalji sendromu ve tedavi yöntemleri hakkında veri verdi Kadınlarda daha sık görülüyor Fibromiyalji sendromu yaygın ağrı şikayeti ile birlikte, hassas noktaların varlığını kapsayan bir yakınmalar topluluğudur Toplumda sıklığı yüzde 1 ile 5 aralarında değişmektedir Sıklıkla kadınlarda görülmekle beraber; her iki cinsi ve her yaş grubunu etkileyebilen bir durumdur Başlıca yaygın beden ağrısı, uyku bozukluğu, bitkinlik, bütün vücutta tutukluk, baş ağrısı, ellerde ve ayaklarda duyu yitimi gibi öyle fazla ayrı yakınmalar bir arada görülebilmektedir Bu sendromun nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte; travma, spor yaralanmaları, uyku bozuklukları, otonomik disfonksiyon, psikolojik bozukluklar ile ilişkili olabileceği bilinmektedir3 aydan fazla süren belirtilere dikkat! Fibromiyalji tanısı, çoğunlukla kronik ağrı öyküsü ve hassas noktaları ortaya çıkaran fizik tetkik ile konulur Bu hikaye en az 3 aydan beri sürmekte olan vücudun üst ve daha aşağı yarısında bulunan ağrıyı da içermelidir Fizik tetkik 18 adet daha önce tanımlanmış hassas noktanın 11 tanesinde sancı oluştuğunu göstermelidir Yakınmayı açıklayacak fiziksel bulgunun olmaması beklenmekle birlikte yöresel ve sistemik hastalıkların ayırıcı tanısının yapılabilmesi için ayrıntılı muayene yapılması önemlidir Hastalık konusunda bilinçli davranın Fibromiyalji sendromunun ilerleyici olmaması ve hastalarda uzun dönemde yaşam süresinin etkilenmediği unutulmamalıdır Ilk Önce hasta eğitimi önemlidir Uzun süreli oturma, ayakta durma, stres, uzun süreli yazı yazma, yük kaldırma, kolların gergin pozisyonda çalışma yüzeyinde bulunması gibi faktörler fibromiyaljinin belirtilerini şiddetlendirebileceği akılda tutulmalıdır Uygun çare ağrıyı azaltarak yaşam kalitesini yükseltir Tedavide kasıt sancı ve yorgunluktan yakınan maddesel ve sosyal yaşamı etkilenmiş kişinin yakınmalarına karşın tedavi seçeneklerini hazırlamaktır Ilaç tedavisinde ağrı kesiciler, kas gevşeticiler, antidepresanlar seçim edilir Fizik çare ajanlarının yanına egzersizler (Yürüyüş, koşu, bisiklet egzersizleri) önerilir Fibromiyaljinin tedavisinde ilaç tedavisi daha çok hastanın şikayetlerine yönelik uygulanır Fizik tedavide sıcak, soğuğun ve elektriksel uyarının fizyolojik etkilerinden yararlanarak kaslarda gevşeme ve yumuşak doku ağrılarının giderilmesi amaçlanır Aerobik egzersizler mesela yürüyüş, çalışma bisikleti ve su tedavileri ağrıyı denetim altına almaktan fazla hastaların fiziki fonksiyonlarını artırır, ağrılı noktaların algılanmasını azaltır Bu çare yöntemlerinin kombine olarak uygulanmasının daha yardımcı olduğu yapılan çalışmalar da gösterilmiştir Fibromiyalji sendromunun kesin tedavisi yoktur ancak, uygulanan tedavi yöntemleri ile hastalar ağrıyı daha az algılar ve yaşam kalitelerini yükseltirler  

858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt