Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güneş lekeleri nedir, korunma ve tedavi yöntemleri nelerdir?

Güneş lekeleri nedir, korunma ve tedavi yöntemleri nelerdir?
0
120

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
Deri lekelenmeleri,güneş ışığına maruziyet,çeşitli ilaç yahut kimyasal unsurlarla müsabaka yada kimi illetlerin varlığı üzere nedenlerle ortaya çıkar.Sık görülen, kozmetik olarak problem yaratan bir sorundur.

Deride lekelenmeyle seyreden marazların en sık görüleni melazmadır (halk arasında gebelik maskesi olarak isimlendirilir ). Melazma ,güneşe maruz kalan yerlerde ortaya çıkan edinsel,kronik ve tekrarlayıcı deri yoğunlaşmasıdır.Yanaklar,alın,dudak üstü ve çene üzere yerlerde görülür.Genellikle simetrik,düzensiz âlâ sonlu,kahverengi,gri yahut siyah yamalarla karakterizedir.Koyu tenli hatunlarda daha sık gözlenir.Genetik,güneş ve ultraviyoleye maruziyet en yeterli bilinen etyolojik faktörlerdir.Gebelik üzere kimi fizyolojik durumlar,bazı hormonal illetler ve münhasıran veladet denetim hapları üzere hormonal tedaviler sık karşılaşılan tetikleyici faktörlerdir.

gunes1.jpg

Melazma tedavisi zordur.Kullanılan ilaçların tedaviye karşılığı zayıftır.Genelde uzun periyodik ve sabır gerektiren tedavilerdir.Tedavide kullanılan ajanların yan tesirleri de görülebilmektedir.

Melazma tedavisinde ,başlıca maksat ultraviyole ışınlarından korunmaktır.Bu hedefle güneş koruyucular ( gün örtüleri )kullanılmalı,şemsiye,gözlük,şapka üzere gereçlerden yararlanılmalıdır.Bunların yanında beğenilmeyen makyaj gereci,kozmetik ajanlar,doğum denetim hapları ve güneş ışınlarına duyarlandırıcı ilaç tasarrufundan kaçınılmalıdır.

gunes3.jpg

Sağaltım emeliyle lokal soyucu ajanlar,peeling PRP,ve lazer pratikleri yapılmaktadır.Tedaviler yüz güldürücü olmakla birlikte korunma metotları ebediyen sürdürülmelidir.

858,497Konular
982,565Mesajlar
30,309Kullanıcılar
khanjarSon üye
Üst Alt