Guneş Paneli Yapma Guneş Paneli Nasıl Yapılır?
Guneş paneli yapımı
Guneş paneli yapma odevi
Calışma planınızı bir dosya kağıdına yazınız
Gorev dağılımı yapınız
Yaklaşık 40x30x10 boyutlarında karton kutu saydam malzeme (strec film), makas, yapıştırıcı,siyah el işi kağıdı,160cm ince şeffaf su hortumu,yalıtım malzemesi, cam macunu yada oyun hamuru temin ediniz
Guneş ışığını en iyi siyah cisimlerin emdiği goz onune alarak kutunun icini siyah el işi kağıdıyla kaplayınız
Kutunun karşılıklı kenarlarından hortumun gireceği buyuklukte su giriş ve su cıkış delikleri acınız
Hortumun uclarını deliklere gecirerek cam macunu ile sabitleyiniz
Kutunun yan yuzeylerini iceriden yalıtım malzemesi ile kaplayınız
Kutunun uzerine saydam plastik ip ile kaplayınız
Modelinizin calışıp calışmadığını denemek icin plastik hortumun icerisine su koyunuz Suyun boşalmaması icin hortumun giriş ve cıkışını cam macunu ile kapattıktan sonra kutuyu bir sure guneş ışığını doğrudan alan bir yere bırakınız
Guneş paneli yapımı
Guneş paneli yapma odevi
Calışma planınızı bir dosya kağıdına yazınız
Gorev dağılımı yapınız
Yaklaşık 40x30x10 boyutlarında karton kutu saydam malzeme (strec film), makas, yapıştırıcı,siyah el işi kağıdı,160cm ince şeffaf su hortumu,yalıtım malzemesi, cam macunu yada oyun hamuru temin ediniz
Guneş ışığını en iyi siyah cisimlerin emdiği goz onune alarak kutunun icini siyah el işi kağıdıyla kaplayınız
Kutunun karşılıklı kenarlarından hortumun gireceği buyuklukte su giriş ve su cıkış delikleri acınız
Hortumun uclarını deliklere gecirerek cam macunu ile sabitleyiniz
Kutunun yan yuzeylerini iceriden yalıtım malzemesi ile kaplayınız
Kutunun uzerine saydam plastik ip ile kaplayınız
Modelinizin calışıp calışmadığını denemek icin plastik hortumun icerisine su koyunuz Suyun boşalmaması icin hortumun giriş ve cıkışını cam macunu ile kapattıktan sonra kutuyu bir sure guneş ışığını doğrudan alan bir yere bırakınız