Güneşe Yaklaştıkça Hava Soğur mu? Güneşe Yaklaştıkça Hava Soğur mu, nedeni nedir, ısınır mı, geçmiş tarihi resimleri hakkkında detaylı data alalım arkadaşlar 1549355018 1549355018 guneseyaklastikcahavasogurmu5c59480f0e5cfguneseyaklastikcahavasogurmu5c59480f0e5cfguneseyaklastikcahavasogurmu5c59480f0e5cf Sizi bilmem lakin ben defalarca merak etmişimdir Güneşe yaklaştıça hava durumu veya atmosfer ne olur diye Hepte sıcak olur diye düşündüm ben Bundan Böyle bilimsel gerçeklerle konuşmak gerekiyor Bakalım sıcaklık azalıyor mu yoksa artıyor mu Güneş'e yaklaştıkça YÜKSEKLIK VE SICAKLIK Güneş’e yaklaştıkça sıcaklığın artmasını göz önünde bulundurmak,birincil bakışta insana akla yatkın kazanç 1780’li yıllara gelinceye değin herkes böyle düşünüyordu O yıllarda balonlarla deney yapıldıkça o kadar olmadığı anlaşıldı Yükseldikçe hava soğuyordu Gökyüzüne içten uzanan gerçek dışı bir merene tırmandığınızı düşünün Her 1000 metrede bir sıcaklığın 1,6 santigrat derece azaldığını ölçersiniz Yeryüzündeki hiçbir tepe bize Güneş’in sıcaklığını daha yoğun hissettirmez Bunun sebebi uzaydaki muazzam mesafelerdir Zira Güneş, 150 milyon kilometre ötededir İstanbul Taksim’deki anıtın önünde duran bir kişiyi ele alalım Bir adım atarak, örneğin Çin’deki bir orman yangınının sıcaklığını duyabilir mi? Bütün mesele atmosferdeki molekül yoğunluğu ile ilgilidir Güneş’ten meydana çıkan ışınlar atomlara enerji verirler Bu enerji, atomların hareketini arttırır birbirlerine daha artı çarpmalarına yol açar Bu Nedenle ısı açığa çıkar Yaz günlerinde sokakta yürürken Güneş’in sıcaklığını çok daha yoğun hissederiz Buna sebep olan, daha pozitif ışın gelmesidir Yükseğe çıkıldıkça havadaki molekül sayısı azalmaya başlar Buna paralel olarak aralarındaki çarpışmalar da azalır