Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güney Afrika Cumhuriyeti ’nin Yönetim Başkenti Pretoria

Güney Afrika Cumhuriyeti ’nin Yönetim Başkenti Pretoria

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
PRETORİA

Güney Afrika Cumhuriyeti ’nin yönetim başkenti Johannesburg ’un 50 km kuzeyinde, Apies ırmağı kıyısında, küçük bir havzada bulunan, Transvaal eyaletinin de merkezi olan Pretoria ’nın nüfusu 823 000 ’dir Idare İşlevlerinin yanı sıra manâlı bir sanayi (demirçelik sanayisi, gıda sanayisi, demiryolu vasıta gereçleri yapımı, araba montajı, vb) ve öğretim (Güney Afrika Üniversitesi, Pretoria Üniversitesi, vb) merkezi olan kent, bununla beraber da parkları ve tarihsel anıtlarıyla (hükümet binaları, Voertrekker “Büyük Göç anıtı, vb) fazla sayıda turist çekmektedir
1855 ’deri başlayarak Marthinus Vessel Pretorius ’un seçtiği yerde kurulan ve “ Büyük Göç ün önderi olan babası Andies Pretorius ’un adı bahşedilen şehir halkı, 1 ’ta Transvaal ’in merkezi, 1861 ’de Güney Afrika Cumhuriyeti ’nin başkenti oldu 1910 ’da Güney Afrika Birliği adıyla her tarafta örgütlenen ülkenin devlete ait başkenti Kap ’a aktarıldıysa da, Pretoria yönetim başkenti olarak kaldı *

Similar threads

PRETORİA Güney Afrika Cumhuriyeti ’nin idare başkenti Johannesburg ’un 50 km kuzeyinde, Apies ırmağı kıyısında, minik bir havzada bulunan, Transvaal eyaletinin de merkezi olan Pretoria ’nın nüfusu 823 000 ’dir Yönetim İşlevlerinin yanı sıra manâlı bir sanayi (demirçelik sanayisi, besin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
PRETORİA imagesguneyafrikacumhuriyetininyonetimbaskentipretoria5ae639c365d6c Guney Afrika Cumhuriyeti’nin yonetim başkenti Johannesburg’un 50 km kuzeyinde, Apies ırmağı kıyısında, kucuk bir havzada yer alan, Transvaal eyaletinin de merkezi olan Pretoria’nın nufusu 823 000’dir Yonetim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
324
PRETORİA imagesguneyafrikacumhuriyetininyonetimbaskentipretoria5ae642d51bccb Guney Afrika Cumhuriyeti’nin yonetim başkenti Johannesburg’un 50 km kuzeyinde, Apies ırmağı kıyısında, kucuk bir havzada yer alan, Transvaal eyaletinin de merkezi olan Pretoria’nın nufusu 823 000’dir Yonetim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
180
Güney Afrika Cumhuriyeti Bayrağı Resmi Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Bayrağı Güney Afrika Cumhuriyeti Afrika kıtasının güney kesiminin adeta yarısını kaplamaktadır Güney Afrika'da yürütme başkenti Pretoria, yasama başkenti Cape Town, yargı başkenti Bloemfontein'dirGenel olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Güney Afrika Cumhuriyeti Tarihi Kültürleri Güney Afrika Cumhuriyeti tarihi hakkında ansiklopedik data Güney Afrika Cumhuriyeti tarihi Güney Afrika Cumhuriyeti Tarihi ve Kültürleri O n beşinci asır öncesinde Avrupalılar için bilinmeyen olan ülke, 1488 ’de Bartholomeu Dias ’ın Ümit Burnunu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
858,496Konular
981,781Mesajlar
29,854Kullanıcılar
yasinakSon üye
Üst Alt