iltasyazilim
FD Üye
Güney Korenin En Meşhur Yemek Tarifleri
Kore Mutfağı kendine özgü, zengin bir mutfaktır ve Kore halkı geleneksel yeme alışkanlıklarını korumuştur
Koreliler genel olarak üç öğün yemek yemek yerler Kırsal kesimde halk müziği sabahtan kahvaltısında pirinç, çorba ve kızartma yer Bugünkü Kore'de şehir halkı yaşamında kahvaltıda süt ve ekmek yenir Korelilerin öğle yemekleri çok hafiftir Bu öğünde genel olarak pirinç makarnası veya kızarmış pirinç yerler
Akşam yemeğinde ise çorba, pirinç, et ve balık kızartmaları yenir Koreliler bir öğünde böylece çok değişiklik yemek yerler Çorba ve pirincin yanına farklı alanlara yönlendirilmiş alt ve ana yemek yer alır Aynca bu yemeklere özel bir de masa düzeni vardır
Eskiden erkeklere yemek servisi yapılırken yemekler minik masalara konuldu Her erkeğin kendine özgü yemekleri vardı ve onlara bu özel yemekler tek tek hazırlanırdı Şu Anda de tekrar masaya yemekler Batı'da olduğu gibi sırayla tek tek getirilmeyip, hepsi birlikte masanın üzerine konur
Yemek yiyenin önünde, çorbası, yanında da kendi sevdiği diğer yiyecekler yer alır Bu yiyecekler, acı turşu, balık, kırmızı sebze, yeşil sebze ve soya sosudur Natürel yanına da esas yemekler bulunur Esas yemek yemek başlıca dumanı tüten bir yahni veya Prugoki gibi fazla ince indirimli et kavurmalarıdır
Pirinç Keki
Pirinç Keki Malzemeler
İki kadeh pirinç unu, 34 kadeh kaynar su, tuz
şeker isteğe kadar: susam, kakao, pudra şekeri, hardal tozu, kırmızı biber
Pirinç Keki Yapılışı
Pirinç ununa yavaş yavaş sıcak suyu ekle, bir yandan da kaşık ile karıştırın Tuz ve şekeri ekleyin Elle hamuru yoğurun, eğer hamur çok yaş ise pirinç unu ek edebilirsinizHamuru plastik bir buzdolabı poşetine koyun ve şekillendirin Büyük Bir kapta su kaynatın poşetten çıkardığınız hamuru 1820 tane bezeye ayırın Elinizle içini açın ve içine isterseniz, ceviz, tarçın, elma, ezilmiş barbunya vs tuz veya tatlı iç koyunuzİsterseniz içsiz de yapabilirsiniz İçsiz yaptığınızda silindir şekli de verebilirsinizBunları kaynayan suya koyun Pişenler yüzecektir Yüzene dek 24 dakika pişirin ve büyük bir kapta hazırladığınız soğuk suya ekleyin sonra süzdürün Kekleri isteğe tarafından istediğiniz tozlara bulayın Afiyet olsun
Kimchi
Kimchi İçin Malzemeler
Bir ufak lahana, 2 adet beyaz turp, bir demet su teresi, 2 demet yeşil soğan, 2 kase kırmızı toz biber, 4 yemek yemek kaşığı tuzlu, 4 yemek yemek kaşığı şeker, 5 diş sarmısak,1 kök taze zencefil, 1 kase tuz karides suyu
Kimchi Hazırlanışı
Lahana yaprakları ikiye ya da dörde bölünüp tuzlanarak 4 saat bekletilir Turplar dilimlenir ve su teresi 5 cm uzunluğunda kesilir Yeşil soğanlar ince ince dilimlenir, sarmısak ve zencefil dilimlenir ya da dövülür Tuz karides suyu kırmızı toz biberle karıştırılır ( tercihe tarafından miktarı değişebilir ) Bu karışıma, dilimlenen turplar, su teresi, yeşil soğanlar, sarmısak ve zencefil eklenerek hepsi elle karıştırılır Lahanalar yıkanarak süzülür Hazırlanmış olan karışım lahana yaprakları arasına doldurulur Karışımı lahanaların aralarına en ince ayrıntısına kadar yaydıktan daha sonra her lahana en dıştaki yaprağı ile kapatılır ve tüm lahanalar toprak bir barbar teker teker yerleştirilir Ilk fermantasyon için oda sıcaklığında bir ya da iki gün bekletildikten daha sonra buzdolabına konur Küçük parçalar halinde kesilerek servis edilir *
Kore Mutfağı kendine özgü, zengin bir mutfaktır ve Kore halkı geleneksel yeme alışkanlıklarını korumuştur
Koreliler genel olarak üç öğün yemek yemek yerler Kırsal kesimde halk müziği sabahtan kahvaltısında pirinç, çorba ve kızartma yer Bugünkü Kore'de şehir halkı yaşamında kahvaltıda süt ve ekmek yenir Korelilerin öğle yemekleri çok hafiftir Bu öğünde genel olarak pirinç makarnası veya kızarmış pirinç yerler
Akşam yemeğinde ise çorba, pirinç, et ve balık kızartmaları yenir Koreliler bir öğünde böylece çok değişiklik yemek yerler Çorba ve pirincin yanına farklı alanlara yönlendirilmiş alt ve ana yemek yer alır Aynca bu yemeklere özel bir de masa düzeni vardır
Eskiden erkeklere yemek servisi yapılırken yemekler minik masalara konuldu Her erkeğin kendine özgü yemekleri vardı ve onlara bu özel yemekler tek tek hazırlanırdı Şu Anda de tekrar masaya yemekler Batı'da olduğu gibi sırayla tek tek getirilmeyip, hepsi birlikte masanın üzerine konur
Yemek yiyenin önünde, çorbası, yanında da kendi sevdiği diğer yiyecekler yer alır Bu yiyecekler, acı turşu, balık, kırmızı sebze, yeşil sebze ve soya sosudur Natürel yanına da esas yemekler bulunur Esas yemek yemek başlıca dumanı tüten bir yahni veya Prugoki gibi fazla ince indirimli et kavurmalarıdır
Pirinç Keki
Pirinç Keki Malzemeler
İki kadeh pirinç unu, 34 kadeh kaynar su, tuz
şeker isteğe kadar: susam, kakao, pudra şekeri, hardal tozu, kırmızı biber
Pirinç Keki Yapılışı
Pirinç ununa yavaş yavaş sıcak suyu ekle, bir yandan da kaşık ile karıştırın Tuz ve şekeri ekleyin Elle hamuru yoğurun, eğer hamur çok yaş ise pirinç unu ek edebilirsinizHamuru plastik bir buzdolabı poşetine koyun ve şekillendirin Büyük Bir kapta su kaynatın poşetten çıkardığınız hamuru 1820 tane bezeye ayırın Elinizle içini açın ve içine isterseniz, ceviz, tarçın, elma, ezilmiş barbunya vs tuz veya tatlı iç koyunuzİsterseniz içsiz de yapabilirsiniz İçsiz yaptığınızda silindir şekli de verebilirsinizBunları kaynayan suya koyun Pişenler yüzecektir Yüzene dek 24 dakika pişirin ve büyük bir kapta hazırladığınız soğuk suya ekleyin sonra süzdürün Kekleri isteğe tarafından istediğiniz tozlara bulayın Afiyet olsun
Kimchi
Kimchi İçin Malzemeler
Bir ufak lahana, 2 adet beyaz turp, bir demet su teresi, 2 demet yeşil soğan, 2 kase kırmızı toz biber, 4 yemek yemek kaşığı tuzlu, 4 yemek yemek kaşığı şeker, 5 diş sarmısak,1 kök taze zencefil, 1 kase tuz karides suyu
Kimchi Hazırlanışı
Lahana yaprakları ikiye ya da dörde bölünüp tuzlanarak 4 saat bekletilir Turplar dilimlenir ve su teresi 5 cm uzunluğunda kesilir Yeşil soğanlar ince ince dilimlenir, sarmısak ve zencefil dilimlenir ya da dövülür Tuz karides suyu kırmızı toz biberle karıştırılır ( tercihe tarafından miktarı değişebilir ) Bu karışıma, dilimlenen turplar, su teresi, yeşil soğanlar, sarmısak ve zencefil eklenerek hepsi elle karıştırılır Lahanalar yıkanarak süzülür Hazırlanmış olan karışım lahana yaprakları arasına doldurulur Karışımı lahanaların aralarına en ince ayrıntısına kadar yaydıktan daha sonra her lahana en dıştaki yaprağı ile kapatılır ve tüm lahanalar toprak bir barbar teker teker yerleştirilir Ilk fermantasyon için oda sıcaklığında bir ya da iki gün bekletildikten daha sonra buzdolabına konur Küçük parçalar halinde kesilerek servis edilir *