Guney Korenin En Unlu Yemek Tarifleri
Kore Mutfağı kendine ozgu, zengin bir mutfaktır ve Kore halkı geleneksel yeme alışkanlıklarını korumuştur
Koreliler genellikle uc oğun yemek yerler Kırsal kesimde halk sabah kahvaltısında pirinc, corba ve kızartma yer Bugunku Kore'de şehir yaşamında kahvaltıda sut ve ekmek yenir Korelilerin oğle yemekleri cok hafiftir Bu oğunde genellikle pirinc makarnası veya kızarmış pirinc yerler
Akşam yemeğinde ise corba, pirinc, et ve balık kızartmaları yenir Koreliler bir oğunde pek cok ceşit yemek yerler Corba ve pirincin yanında ceşitli yan ve ana yemek yer alır Aynca bu yemeklere ozel bir de masa duzeni vardır
Eskiden erkeklere yemek servisi yapılırken yemekler kucuk masalara konuldu Her erkeğin kendine ozgu yemekleri vardı ve onlara bu ozel yemekler tek tek hazırlanırdı Şimdi de yine masaya yemekler Batı'da olduğu gibi sırayla tek tek getirilmeyip, hepsi birlikte masanın uzerine konur
Yemek yiyenin onunde, corbası, yanında da kendi sevdiği diğer yiyecekler yer alır Bu yiyecekler, acı turşu, balık, kırmızı sebze, yeşil sebze ve soya sosudur Tabii yanında da temel yemekler bulunur Temel yemek genelde dumanı tuten bir yahni ya da Prugoki gibi cok ince kesilmiş et kavurmalarıdır
Pirinc Keki
Pirinc Keki Malzemeler
İki bardak pirinc unu, 34 bardak kaynar su, tuz
şeker isteğe gore: susam, kakao, pudra şekeri, hardal tozu, kırmızı biber
Pirinc Keki Yapılışı
Pirinc ununa yavaş yavaş sıcak suyu ekle, bir yandan da kaşık ile karıştırın Tuz ve şekeri ekleyin Elle hamuru yoğurun, eğer hamur cok yaş ise pirinc unu ilave edebilirsinizHamuru plastik bir buzdolabı poşetine koyun ve şekillendirin Buyuk Bir kapta su kaynatın poşetten cıkardığınız hamuru 1820 tane bezeye ayırın Elinizle icini acın ve icine isterseniz, ceviz, tarcın, elma, ezilmiş barbunya vs tuzlu veya tatlı ic koyunuzİsterseniz icsiz de yapabilirsiniz İcsiz yaptığınızda silindir şekli de verebilirsinizBunları kaynayan suya koyun Pişenler yuzecektir Yuzene kadar 24 dakika pişirin ve buyuk bir kapta hazırladığınız soğuk suya ekleyin sonra suzdurun Kekleri isteğe gore istediğiniz tozlara bulayın Afiyet olsun
Kimchi
Kimchi İcin Malzemeler
Bir kucuk lahana, 2 adet beyaz turp, bir demet su teresi, 2 demet yeşil soğan, 2 kase kırmızı toz biber, 4 yemek kaşığı tuz, 4 yemek kaşığı şeker, 5 diş sarmısak,1 kok taze zencefil, 1 kase tuzlu karides suyu
imagesguneykoreninenunluyemekleri5ae65118e5313
Kimchi Hazırlanışı
Lahana yaprakları ikiye veya dorde bolunup tuzlanarak 4 saat bekletilir Turplar dilimlenir ve su teresi 5 cm uzunluğunda kesilir Yeşil soğanlar ince ince dilimlenir, sarmısak ve zencefil dilimlenir veya dovulur Tuzlu karides suyu kırmızı toz biberle karıştırılır ( tercihe gore miktarı değişebilir ) Bu karışıma, dilimlenen turplar, su teresi, yeşil soğanlar, sarmısak ve zencefil eklenerek hepsi elle karıştırılır Lahanalar yıkanarak suzulur Hazırlanmış olan karışım lahana yaprakları arasına doldurulur Karışımı lahanaların aralarına iyice yaydıktan sonra her lahana en dıştaki yaprağı ile kapatılır ve butun lahanalar toprak bir kaba teker teker yerleştirilir İlk mayalanma icin oda sıcaklığında bir veya iki gun bekletildikten sonra buzdolabına konur Kucuk parcalar halinde kesilerek servis edilir
Kore Mutfağı kendine ozgu, zengin bir mutfaktır ve Kore halkı geleneksel yeme alışkanlıklarını korumuştur
Koreliler genellikle uc oğun yemek yerler Kırsal kesimde halk sabah kahvaltısında pirinc, corba ve kızartma yer Bugunku Kore'de şehir yaşamında kahvaltıda sut ve ekmek yenir Korelilerin oğle yemekleri cok hafiftir Bu oğunde genellikle pirinc makarnası veya kızarmış pirinc yerler
Akşam yemeğinde ise corba, pirinc, et ve balık kızartmaları yenir Koreliler bir oğunde pek cok ceşit yemek yerler Corba ve pirincin yanında ceşitli yan ve ana yemek yer alır Aynca bu yemeklere ozel bir de masa duzeni vardır
Eskiden erkeklere yemek servisi yapılırken yemekler kucuk masalara konuldu Her erkeğin kendine ozgu yemekleri vardı ve onlara bu ozel yemekler tek tek hazırlanırdı Şimdi de yine masaya yemekler Batı'da olduğu gibi sırayla tek tek getirilmeyip, hepsi birlikte masanın uzerine konur
Yemek yiyenin onunde, corbası, yanında da kendi sevdiği diğer yiyecekler yer alır Bu yiyecekler, acı turşu, balık, kırmızı sebze, yeşil sebze ve soya sosudur Tabii yanında da temel yemekler bulunur Temel yemek genelde dumanı tuten bir yahni ya da Prugoki gibi cok ince kesilmiş et kavurmalarıdır
Pirinc Keki
Pirinc Keki Malzemeler
İki bardak pirinc unu, 34 bardak kaynar su, tuz
şeker isteğe gore: susam, kakao, pudra şekeri, hardal tozu, kırmızı biber
Pirinc Keki Yapılışı
Pirinc ununa yavaş yavaş sıcak suyu ekle, bir yandan da kaşık ile karıştırın Tuz ve şekeri ekleyin Elle hamuru yoğurun, eğer hamur cok yaş ise pirinc unu ilave edebilirsinizHamuru plastik bir buzdolabı poşetine koyun ve şekillendirin Buyuk Bir kapta su kaynatın poşetten cıkardığınız hamuru 1820 tane bezeye ayırın Elinizle icini acın ve icine isterseniz, ceviz, tarcın, elma, ezilmiş barbunya vs tuzlu veya tatlı ic koyunuzİsterseniz icsiz de yapabilirsiniz İcsiz yaptığınızda silindir şekli de verebilirsinizBunları kaynayan suya koyun Pişenler yuzecektir Yuzene kadar 24 dakika pişirin ve buyuk bir kapta hazırladığınız soğuk suya ekleyin sonra suzdurun Kekleri isteğe gore istediğiniz tozlara bulayın Afiyet olsun
Kimchi
Kimchi İcin Malzemeler
Bir kucuk lahana, 2 adet beyaz turp, bir demet su teresi, 2 demet yeşil soğan, 2 kase kırmızı toz biber, 4 yemek kaşığı tuz, 4 yemek kaşığı şeker, 5 diş sarmısak,1 kok taze zencefil, 1 kase tuzlu karides suyu
imagesguneykoreninenunluyemekleri5ae65118e5313
Kimchi Hazırlanışı
Lahana yaprakları ikiye veya dorde bolunup tuzlanarak 4 saat bekletilir Turplar dilimlenir ve su teresi 5 cm uzunluğunda kesilir Yeşil soğanlar ince ince dilimlenir, sarmısak ve zencefil dilimlenir veya dovulur Tuzlu karides suyu kırmızı toz biberle karıştırılır ( tercihe gore miktarı değişebilir ) Bu karışıma, dilimlenen turplar, su teresi, yeşil soğanlar, sarmısak ve zencefil eklenerek hepsi elle karıştırılır Lahanalar yıkanarak suzulur Hazırlanmış olan karışım lahana yaprakları arasına doldurulur Karışımı lahanaların aralarına iyice yaydıktan sonra her lahana en dıştaki yaprağı ile kapatılır ve butun lahanalar toprak bir kaba teker teker yerleştirilir İlk mayalanma icin oda sıcaklığında bir veya iki gun bekletildikten sonra buzdolabına konur Kucuk parcalar halinde kesilerek servis edilir