Guney Korenin Kulturu Hakkında Bilgi
Kore, Dunyada devam eden en eski uygarlık lardan biri olup,5000 yılın uzerinde bir tarihe sahiptir Arkeolojik kanıtlar Kore yarım adasına 500000 yıl once yerleşimin olduğunu ileri surmektedir Gunumuzdeki Kuzey ve Guney politika ayrılığı Modern Kore kulturlerinde ayrılığa neden oldu Buna rağmen Kore kultur geleneği tarihsel olarak iki devlette ortakdır
En buyuk şehir, başşehir Seuldur Kore, Cin ile Japonya arasında bir kopru olmasına rağmen, kendilerine has bir kultur geliştirmiştir Koylerde yaşayan Koreliler, yuzyıllar onceki gibi giyinir ve yaşarlar Şehirlerde yaşayanlar ise batı dunyasının etkisindedirler
Halkın buyuk kesimi Konfucyusculuk ve Budizm inancındadırlar % 25 kadar Hıristiyan vardır Halkın kullandığı ve resmi dili Korece'dir
Yiyecek ve İcecek
Kore'nin kendine ozgu bir mutfağı vardır, Cin ve Japon mutfaklarından farklıdır Pirinc temel bir gıdadır ve tipik Kore yemekleri pirinc, corba, ceşitli sebzeler, balık, yumurta, deniz bitkileri, kumes hayvanları ve soya peyniri icerir Coğu corba ve yemek, acı kırmızı biberle doludur
Ulusal Spesiyaller
Bibimbap (Sebzeli haşlanmış pirinc)
Kimchi (Lahana veya kırmızı turp, şalgam, soğan, tuz, balık, kestane ve kırmızi biberle yapılan cok baharatlı bir yemek)
Bulgogi (Komur ateşinde salamura sığır eti)
Pirzola ızgarası
Haemultang (Deniz urunu yemeği)
Ulusal İcecekler
Yakju (Pirincten elde edilen likor)
Soju (Votkaya benzeyen, patates veya tahıldan yapılan bir icki)
Yerel biralar
Makgeolli ve Donggongju (Sutlu likorler)
Ginseng şarabı (Konyağa benzeyen sert ve tatlı bir icki icerdiği malzemeye gore tadı da farklı olur)
Kore, Dunyada devam eden en eski uygarlık lardan biri olup,5000 yılın uzerinde bir tarihe sahiptir Arkeolojik kanıtlar Kore yarım adasına 500000 yıl once yerleşimin olduğunu ileri surmektedir Gunumuzdeki Kuzey ve Guney politika ayrılığı Modern Kore kulturlerinde ayrılığa neden oldu Buna rağmen Kore kultur geleneği tarihsel olarak iki devlette ortakdır
En buyuk şehir, başşehir Seuldur Kore, Cin ile Japonya arasında bir kopru olmasına rağmen, kendilerine has bir kultur geliştirmiştir Koylerde yaşayan Koreliler, yuzyıllar onceki gibi giyinir ve yaşarlar Şehirlerde yaşayanlar ise batı dunyasının etkisindedirler
Halkın buyuk kesimi Konfucyusculuk ve Budizm inancındadırlar % 25 kadar Hıristiyan vardır Halkın kullandığı ve resmi dili Korece'dir
Yiyecek ve İcecek
Kore'nin kendine ozgu bir mutfağı vardır, Cin ve Japon mutfaklarından farklıdır Pirinc temel bir gıdadır ve tipik Kore yemekleri pirinc, corba, ceşitli sebzeler, balık, yumurta, deniz bitkileri, kumes hayvanları ve soya peyniri icerir Coğu corba ve yemek, acı kırmızı biberle doludur
Ulusal Spesiyaller
Bibimbap (Sebzeli haşlanmış pirinc)
Kimchi (Lahana veya kırmızı turp, şalgam, soğan, tuz, balık, kestane ve kırmızi biberle yapılan cok baharatlı bir yemek)
Bulgogi (Komur ateşinde salamura sığır eti)
Pirzola ızgarası
Haemultang (Deniz urunu yemeği)
Ulusal İcecekler
Yakju (Pirincten elde edilen likor)
Soju (Votkaya benzeyen, patates veya tahıldan yapılan bir icki)
Yerel biralar
Makgeolli ve Donggongju (Sutlu likorler)
Ginseng şarabı (Konyağa benzeyen sert ve tatlı bir icki icerdiği malzemeye gore tadı da farklı olur)