iltasyazilim
FD Üye
Güney Korenin Ünlü Yemekleri Nelerdir
Kore Mutfağı komşuları olan Japonya ve Çin'den aldığı yemekleri, aslına uygun şekilde hazırlamıştır bu nedenle kendi öz mutfağı herhangi bir değişikliğe uğramamış, geleneksel yapısını korumuştur
Kore Mutfağı önceleri büyük ölçöde sebzeye dayanırdı Şimdi ise et ve sebze hemen eşdeğer ölçüde kulanılmaktadır
Kore yemeklerınde sarımsak, zencefil, soya sosu, kızarmış kımızı biber, susam ve susam yağı fazla kullanılır Kore yemekleri genellikle ızgara, haşlama, buğulama, kavurma ve kızartma yöntemleri ile pişirilir Ama en sık kullanılan usul tavada kızartma ve kavurmadır
Koreliler çoğunlukla üç öğün yemek yerler Kırsal kesimde halk müziği sabahleyin kahvaltısında pirinç, çorba ve kızartma yer Bugünkü Kore'de şehir yaşamında kahvaltıda süt ve ekmek yenir Korelilerin öğle yemekleri fazla hafiftir Bu öğünde genelde pirinç makarnası ya da kızarmış pirinç yerler Akşam yemeğinde ise çorba, pirinç, et ve balık kızartmaları yenir Koreliler bir öğünde pek çok çeşit yemek yerler Çorba ve pirincin yanında çeşitli yan ve belli başlı yemek yemek yer alır Aynca bu yemeklere özel bir de masa düzeni vardır Esas yemek yemek çoğunlukla dumanı tüten bir yahni ya da Prugoki gibi çok ince kesilmiş et kavurmalarıdır
Kore tatlıları genellikle pirinçle yapılan hafif tatlılardır Hem siyah ve sarı susamdan yapılan kurabiyeleri de kendilerine özgüdür
Korelilerin en önemli sıcak içecekleri Gingseng çayıdır Kaynamış suya gingseng tozu, bal, çam fıstığı ve kuru hurma katılarak hazırlanır *
Kore Mutfağı komşuları olan Japonya ve Çin'den aldığı yemekleri, aslına uygun şekilde hazırlamıştır bu nedenle kendi öz mutfağı herhangi bir değişikliğe uğramamış, geleneksel yapısını korumuştur
Kore Mutfağı önceleri büyük ölçöde sebzeye dayanırdı Şimdi ise et ve sebze hemen eşdeğer ölçüde kulanılmaktadır
Kore yemeklerınde sarımsak, zencefil, soya sosu, kızarmış kımızı biber, susam ve susam yağı fazla kullanılır Kore yemekleri genellikle ızgara, haşlama, buğulama, kavurma ve kızartma yöntemleri ile pişirilir Ama en sık kullanılan usul tavada kızartma ve kavurmadır
Koreliler çoğunlukla üç öğün yemek yerler Kırsal kesimde halk müziği sabahleyin kahvaltısında pirinç, çorba ve kızartma yer Bugünkü Kore'de şehir yaşamında kahvaltıda süt ve ekmek yenir Korelilerin öğle yemekleri fazla hafiftir Bu öğünde genelde pirinç makarnası ya da kızarmış pirinç yerler Akşam yemeğinde ise çorba, pirinç, et ve balık kızartmaları yenir Koreliler bir öğünde pek çok çeşit yemek yerler Çorba ve pirincin yanında çeşitli yan ve belli başlı yemek yemek yer alır Aynca bu yemeklere özel bir de masa düzeni vardır Esas yemek yemek çoğunlukla dumanı tüten bir yahni ya da Prugoki gibi çok ince kesilmiş et kavurmalarıdır
Kore tatlıları genellikle pirinçle yapılan hafif tatlılardır Hem siyah ve sarı susamdan yapılan kurabiyeleri de kendilerine özgüdür
Korelilerin en önemli sıcak içecekleri Gingseng çayıdır Kaynamış suya gingseng tozu, bal, çam fıstığı ve kuru hurma katılarak hazırlanır *