Guney Korenin Unlu Yemekleri Nelerdir
Kore Mutfağı komşuları olan Japonya ve Cin'den aldığı yemekleri, aslına uygun olarak hazırlamıştır Bu nedenle kendi oz mutfağı herhangi bir değişikliğe uğramamış, geleneksel yapısını korumuştur
Kore Mutfağı onceleri buyuk olcode sebzeye dayanırdı Şimdi ise et ve sebze hemen eşit olcude kulanılmaktadır
Kore yemeklerınde sarımsak, zencefil, soya sosu, kızarmış kımızı biber, susam ve susam yağı cok kullanılır Kore yemekleri genellikle ızgara, haşlama, buğulama, kavurma ve kızartma yontemleri ile pişirilir Ama en sık kullanılan yontem tavada kızartma ve kavurmadır
Koreliler genellikle uc oğun yemek yerler Kırsal kesimde halk sabah kahvaltısında pirinc, corba ve kızartma yer Bugunku Kore'de şehir yaşamında kahvaltıda sut ve ekmek yenir Korelilerin oğle yemekleri cok hafiftir Bu oğunde genellikle pirinc makarnası veya kızarmış pirinc yerler Akşam yemeğinde ise corba, pirinc, et ve balık kızartmaları yenir Koreliler bir oğunde pek cok ceşit yemek yerler Corba ve pirincin yanında ceşitli yan ve ana yemek yer alır Aynca bu yemeklere ozel bir de masa duzeni vardır Temel yemek genelde dumanı tuten bir yahni ya da Prugoki gibi cok ince kesilmiş et kavurmalarıdır
Kore tatlıları genellikle pirincle yapılan hafif tatlılardır Ayrıca siyah ve sarı susamdan yapılan kurabiyeleri de kendilerine ozgudur
Korelilerin en onemli sıcak icecekleri Gingseng cayıdır Kaynamış suya gingseng tozu, bal, cam fıstığı ve kuru hurma katılarak hazırlanır
Kore Mutfağı komşuları olan Japonya ve Cin'den aldığı yemekleri, aslına uygun olarak hazırlamıştır Bu nedenle kendi oz mutfağı herhangi bir değişikliğe uğramamış, geleneksel yapısını korumuştur
Kore Mutfağı onceleri buyuk olcode sebzeye dayanırdı Şimdi ise et ve sebze hemen eşit olcude kulanılmaktadır
Kore yemeklerınde sarımsak, zencefil, soya sosu, kızarmış kımızı biber, susam ve susam yağı cok kullanılır Kore yemekleri genellikle ızgara, haşlama, buğulama, kavurma ve kızartma yontemleri ile pişirilir Ama en sık kullanılan yontem tavada kızartma ve kavurmadır
Koreliler genellikle uc oğun yemek yerler Kırsal kesimde halk sabah kahvaltısında pirinc, corba ve kızartma yer Bugunku Kore'de şehir yaşamında kahvaltıda sut ve ekmek yenir Korelilerin oğle yemekleri cok hafiftir Bu oğunde genellikle pirinc makarnası veya kızarmış pirinc yerler Akşam yemeğinde ise corba, pirinc, et ve balık kızartmaları yenir Koreliler bir oğunde pek cok ceşit yemek yerler Corba ve pirincin yanında ceşitli yan ve ana yemek yer alır Aynca bu yemeklere ozel bir de masa duzeni vardır Temel yemek genelde dumanı tuten bir yahni ya da Prugoki gibi cok ince kesilmiş et kavurmalarıdır
Kore tatlıları genellikle pirincle yapılan hafif tatlılardır Ayrıca siyah ve sarı susamdan yapılan kurabiyeleri de kendilerine ozgudur
Korelilerin en onemli sıcak icecekleri Gingseng cayıdır Kaynamış suya gingseng tozu, bal, cam fıstığı ve kuru hurma katılarak hazırlanır