iltasyazilim
FD Üye
Güney Kore Yemekleri
Güney kore yemeklerinden henüz tatmadım ama kullanılan malzemeleri biliyorumşu anda bu yazıyı yazarken de oruçluyum ve pc ye dalıcam birazdanben ,bizim türk mutfağımıza fazla benzetiyorum(mesela çin mutfağıyla hiç ilgisi yokgenellikle sebze ağırlıklı ve sağlıklı beslenirlerörneğin koreli erkeklere bir bakın ne seslenmek istediğimi anlayacaksınızçorba,pilav ve makarna da önemlidirkırmızı biber ,zencefil gibi baharatları çok kullanırlaryemekler aynı anda servis edilir ve en önemli yemekleri kimchi dir:
Kimchi (Kore Turşusu)
Bir çeşit sebze yemeğidiraslında turşu da diyebilirizçok öbür çeşitler vardırkore lahanası ve turp en çok kullanılan sebzelerdirÇok eksik kalorili sağlıklı bir yiyecektirYapmak isteyen olursa diye işte malzemeler:
5 baş Kore lahanası,
2 adet beyaz turp,
bir demet su teresi,
2 demet yeşil soğan,
2 kase kırmızı toz biber,
4 yem kaşığı tuz,
4 yem kaşığı şeker,
5 diş sarmısak,
1 kök taze zencefil,
1 kase tuzlu karides suyu,
ve istenirse taze istiridye
Tarifi:
Lahanalar ikiye veya dörde bölünür Lahanalar tuzlanıp 4 saat bekletilir ya da tuz suda 12 saat bekletilir Turplar dilimlenir ve su teresi 5 cm uzunluğunda kesilir Yeşil soğanlar ince ince dilimlenir, sarmısak ve zencefil dilimlenir ya da dövülür Tuzlu karides suyu kırmızı toz biberle karıştırılır Az acılı Kimchi seçim edenler kırmızı biber miktarı azaltabilir Bu karışıma dilimlenen turplar, su teresi, yeşil soğanlar, sarmısak ve zencefil eklenerek hepsi elle karıştırılır Lahanalar yıkanarak süzülür Hazır olan karışım lahana yaprakları arasına doldurulur Karışımı lahanaların aralarına ayrıntılarıyla yaydıktan sonradan her lahana en dıştaki yaprağı ile kapatılır ve bütün lahanalar toprak bir kaba teker teker yerleştirilir Birincil fermantasyon için oda sıcaklığında bir veya iki gün bekletildikten sonradan buzdolabına konur Ufak parçalar halinde kesilerek servis edilir
Matitkae Duseyo!
Öteki Kore Yemekleri (Other Korean Foods)
suşi onlarında vazgeçilmezlerinden *
Güney kore yemeklerinden henüz tatmadım ama kullanılan malzemeleri biliyorumşu anda bu yazıyı yazarken de oruçluyum ve pc ye dalıcam birazdanben ,bizim türk mutfağımıza fazla benzetiyorum(mesela çin mutfağıyla hiç ilgisi yokgenellikle sebze ağırlıklı ve sağlıklı beslenirlerörneğin koreli erkeklere bir bakın ne seslenmek istediğimi anlayacaksınızçorba,pilav ve makarna da önemlidirkırmızı biber ,zencefil gibi baharatları çok kullanırlaryemekler aynı anda servis edilir ve en önemli yemekleri kimchi dir:
Kimchi (Kore Turşusu)
Bir çeşit sebze yemeğidiraslında turşu da diyebilirizçok öbür çeşitler vardırkore lahanası ve turp en çok kullanılan sebzelerdirÇok eksik kalorili sağlıklı bir yiyecektirYapmak isteyen olursa diye işte malzemeler:
5 baş Kore lahanası,
2 adet beyaz turp,
bir demet su teresi,
2 demet yeşil soğan,
2 kase kırmızı toz biber,
4 yem kaşığı tuz,
4 yem kaşığı şeker,
5 diş sarmısak,
1 kök taze zencefil,
1 kase tuzlu karides suyu,
ve istenirse taze istiridye
Tarifi:
Lahanalar ikiye veya dörde bölünür Lahanalar tuzlanıp 4 saat bekletilir ya da tuz suda 12 saat bekletilir Turplar dilimlenir ve su teresi 5 cm uzunluğunda kesilir Yeşil soğanlar ince ince dilimlenir, sarmısak ve zencefil dilimlenir ya da dövülür Tuzlu karides suyu kırmızı toz biberle karıştırılır Az acılı Kimchi seçim edenler kırmızı biber miktarı azaltabilir Bu karışıma dilimlenen turplar, su teresi, yeşil soğanlar, sarmısak ve zencefil eklenerek hepsi elle karıştırılır Lahanalar yıkanarak süzülür Hazır olan karışım lahana yaprakları arasına doldurulur Karışımı lahanaların aralarına ayrıntılarıyla yaydıktan sonradan her lahana en dıştaki yaprağı ile kapatılır ve bütün lahanalar toprak bir kaba teker teker yerleştirilir Birincil fermantasyon için oda sıcaklığında bir veya iki gün bekletildikten sonradan buzdolabına konur Ufak parçalar halinde kesilerek servis edilir
Matitkae Duseyo!
Öteki Kore Yemekleri (Other Korean Foods)
suşi onlarında vazgeçilmezlerinden *